Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kalite kultur ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kalite kültür ne demek?​

Bir şirketin dış ortamda varlığını sürdürme ve kendi iç işlerini yönetme kapasitesini geliştirdiği sırada, kaliteye ilişkin değerlerin öğrenilmesi çabalarının tümü o kurumun kalite kültürünü ifade eder.
Toplam Kalite Yönetimi anlayışının bazı işletmelerde başarısız olmasının sebepleri nelerdir?
Esnek olmayan ve bürokrasinin fazla olduğu örgüt yapısı ve otoriter yönetim tarzı gibi bileşenlerden oluşan örgütlerde TKY uygulamaları olumsuz yönde etkilenebilmektedir. TKY uygulamalarında, yönetimin uygulama için uygun sistemi oluşturamaması uygulamanın başarısız olmasına yol açmaktadır.
Kalitenin belgelenmesi nedir?
Kalite yönetim planı, projenin planlı olarak tasarlanmasından teslimata kadar gerekli olan bilgilerin belgelenmesi demektir. Bir projenin kalite politikalarını, prosedürlerini, kriterlerini ve uygulama alanlarını ve rollerini, sorumluluklarını ve yetkilerini tanımlayan bütüncül bir değerdir.

Kalite yönetimi nasıl yapılır?​

Toplam kalite yönetiminin ana unsurları
- Ürün ve hizmetin tasarımı
- Üretim süreçlerinin tasarımı
- Tedarik.
- Kıyaslama (Benchmarking)
- Karar verme araçları
- Çalışanların karara katılımı
- Sürekli iyileştirme.
- Müşteri memnuniyeti.
Toplam kalite yönetimi anlayışı işletmeler için neden önemlidir?
İsrafı en aza indirerek, verimliliği artırmak ve üretilen malın üzerindeki kaliteyi yükseltmek en önemli amaç olmalıdır. T.K.Y. ile verimlilik artırma, iş gören organizasyonu ve motivasyonun mükemmelliğine dayanır. İş görenlerin ideal organizasyonu ile ekip kurma sonucu verimliliği artırma yoluna gidilebilir.
Toplam kalite yönetimini etkileyen faktörler nelerdir?
Bu faktörler pazar, para, yönetim, insan, motivasyon, malzeme, makine ve teçhizat, bilgi ve üretim olarak sıralanabilir.

Kalitede takım nedir?​

Kalite çemberleri, Türkçede “kalite kontrol çevrimleri”, “kalite ekipleri”, “kalite kontrol çemberleri” gibi değişik adlarla anılmıştır. Kalite çemberlerinin temel amacı;çalışanların becerilerinden yararlanarak aynı zamanda işlerini benimsemelerini, tatmin olmalarını sağlayıp yönetime katılmalarını sağlamaktır..
Kalite politikası ne demek?
Kalite Politikası; bir kuruluşun üst yönetimi tarafından resmi olarak ifade edilen kalite ile ilgili bütün amaçları ve idaresidir.
Kalite yönetim sistemi ne iş yapar?
Kalite yöneticisi, çalışmış olduğu kuruma ait kalite yönetim sisteminin oluşturulmasında görev alan kişidir. Kalite yönetim sistemini oluştururken, firma hedeflerinin yanı sıra yönetmeliğe uygun olarak çalışmalar yapar. Kalite yöneticisi, kalite yönetim sisteminin uygulanması ve denetlenmesinden de sorumludur.

Kalite planlaması işletmeler için neden önemli?​

Üretim sürecinde oluşabilecek hataları giderebilmek veya en aza indirmek ve üretimde kaliteyi sağlayabilmek için sürekli kontroller yapmak işletme için kaçınılmazdır. Kalite kontrolün amacı, ürün kalitesini emniyet altına almaktır. Giyim ve gıda sanayiinde kalite kontrolü, kalite kontrol bölümünce gerçekleştirmektedir.
Toplam kalite nedir işletme?
Toplam Kalite (TK) , bir işletmede yapılan bütün işlerde, müşteri isteklerini karşılayabilmek için gerekli olan yönetim, insan, yapılan iş, ürün ve hizmet kalitelerinin bir sistem yaklaşımı içerisinde, tüm çalışanların katılımı, hedef ve fikir birlikleri sağlanarak ele alınması ve geliştirilmesidir.
Kalite unsurları nelerdir?
Kalite Unsurları

Kalite ve toplam kalite yönetimi nedir?​

Toplam kalite yönetimi ya da kısaca TKY; müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılan insan, iş, ürün ve/veya hizmet kalite gereksinimlerinin, sistematik bir yaklaşımla ve tüm çalışanların katkıları ile sağlanmasıdır.

Geri