AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalite kontrol analisti ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kalite kontrol analisti ne yapar?​

Kalite kontrol analisti; hammadde, imalat sürecindeki malzeme ve mamul ürünlerin kalitesini değerlendirmek ve belirlenen standartlara uyumu sağlamak için bilimsel analizler yapar. Çeşitli biyolojik ve kimyasal kalite kontrol analizlerini yürütür ve onaylar.
Kalite Kontrol ve kalite güvence arasındaki fark nedir?
Kalite Güvence (QA), kalite problemlerinin dokümantasyonu da kapsayan planlı ve sistematik aktiviteler yoluyla önlenmesidir. Kalite Kontrol (QC) ise, ürün kalitesini koruyabilmek için yürütülen aktiviteler ve kullanılan tekniklerdir. Oysa ki, QA ancak geliştirme sürecinin iyileştirilmesine odaklanır.

Kalite güvence ne iş yapar?​

Şirketin kalite kontrol politikaları doğrultusunda uzmanlara eğitim veren ve gerekli hallerde yeni başlayanlara bilgilendirme yapan kişilere kalite güvence uzmanı denir. Hazırlanan planların proje yöneticilerine sunulmasını sağlayarak gerekli onayları alır ve işlerin hızlı yürümesine yardımcı olur.
Kalite Kontrol Mühendisi ne iş yapar?
Sıfır hata ile üretim yapılmasını sağlamak, Bir üst yönetimi kalite güvence konusunda düzenli olarak bilgilendirmek, Hizmet ve/veya üretim kalitesini arttırmak için gerekli çalışmaları yapmak, Kalite sistemlerinin oluşturulmasını ve uygulanmasını sağlamak, kalite güvence mühendisinin görevleri arasındadır.
İmalata gelen ürünlerin standartlara uygunluğunu kontrol etmek, Dikim, birleştirme, kesme işlerinin uygunluğu kontrol etmek, Üretim sonrasında, son kalite kontrollerini yapmak, uygunsuz ürünleri ayırmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Kalite Kontrol mühendisi nasıl olunur?
Kalite mühendisi olmak için ilk olarak liselerden sayısal alandan mezun olmak gerekir. Ardından yükseköğretim kurumlarından birinde mühendislik fakültesinde bulunan kalite mühendisliği lisans programından mezun olmak gerekir.

Geri