AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalite iyilestirmede siklikla kullanilan yontemler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Kalite iyileştirmede sıklıkla kullanılan yöntemler nelerdir?​

Yedi kalite aracı
- Balık kılçığı diyagramı
- Kontrol çizelgesi (en:Check sheet)
- Kontrol diyagramı
- Histogram.
- Pareto diyagramı
- Serpilme diyagramı
- Akış diyagramı

Heyecan verici kalite nedir?​

Heyecan verici kalite nedir?
(Heyecan verici kalite (exciting quality); Müşterilerin olumlu dikkatini çeken hatta aşan kalite demektir.) Teknik anlamda kalite, “istenilen özelliklere uygunluktur”.

Kalite kimin sorumluluğundadır?​

Kalite kimin sorumluluğundadır?
Kalite yönetim sorumlusu, görev aldığı kurumun hedef ve politikaları ile yasal mevzuat doğrultusunda kalite yönetim sistemlerinin oluşturulması, takip edilmesi ve denetlenmesi işlemlerini yürütmekle sorumludur.

Kalitenin amacı nedir?​

Toplam kalite yönetiminin asıl amacı, piyasanın ihtiyaçlarında tüm alanlarda kaliteyi sağlama, yoğunlaşma, süreçlerin sürekli geliştirilmesi, kalite standartları oluşturma ve iletişimin sağlanmasıdır.

Kalite iyileştirme yöntemleri nelerdir?​

Kalite iyileştirme yöntemleri nelerdir?
Beyin Fırtınası

Kalite kontrol gereklilikleri nelerdir?​

Kalite kontrol gereklilikleri nelerdir?
Kontrol süreci, aşağıdaki adımlardan oluşur:
- Kontrol edilecek sürecin seçimi.
- Kontrol ölçü biriminin tespiti.
- Kontrol edilecek konunun performans ve amaç ölçütlerinin belirlenmesi.
- Kontrol konusunu ölçecek bir.
- Gerçekleşen performansın ölçümü
- Amaçlanan ile gerçekleşen performans arasındaki farkın tespiti ve yorumlanması

Kalite türleri nelerdir?​

KALİTE ÇEŞİTLERİ Tasarım Kalitesi: Ürünün müşterilerin arzu ve isteklerine uygun olarak dizayn edilmesini ifade eder. Uygunluk Kalitesi: Tasarım kalitesi ile belirlenen spesifikasyonlara üretim esnasında uyma derecesidir. Kullanım Kalitesi: Ürünün son kalitesidir.

Iç müşteri ne demek?​

Iç müşteri ne demek?
İç müşteri, üretim sürecinde ürüne katkıda bulunan her departman diğer departmanların müşterisidir. Bu anlayışa göre firma içindeki müşteriler olarak nitelendirilen departmanlar bir sonraki müşteriyi memnun etmeye çalışacağından ürün son müşteriye ulaştığında aynı zamanda en yüksek kaliteye de ulaşmış olacaktır.

Kalite Birimi kime bağlıdır?​

Kalite Birimi kime bağlıdır?
Madde 7 – Kalite konseyi yataklı tedavi kurumlarında baştabibin başkanlığında; baştabip tarafından birisi tabip olmak üzere en az bir yıl, en çok üç yıl için seçilecek üç üye, başeczacı, hastane müdürü, başhemşire ve teknik işler sorumlusu mühendis, mühendis bulunmayan kurumlarda ise başteknisyenden oluşur.

Kalite çemberinin amaçları nelerdir?​

Kalite çemberlerinin temel amacı;çalışanların becerilerinden yararlanarak aynı zamanda işlerini benimsemelerini, tatmin olmalarını sağlayıp yönetime katılmalarını sağlamaktır..

Kalite yönetim sistemlerinin amacı nedir?​

Kalite yönetim sistemlerinin amacı nedir?
Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir. Standart, direk olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir.

Kalite iyileştirmede sıklıkla kullanılan yöntemler arasında yedi kalite aracı bulunmaktadır. Bu araçlar, süreçleri analiz etmek ve kaliteyi artırmak için kullanılan araçlardır. İşte bu yedi kalite aracı:

1. Balık kılçığı diyagramı: Bir sorunun nedenlerini belirlemek ve ilişkileri görselleştirmek için kullanılan araçtır.
2. Kontrol çizelgesi (Check Sheet): Belirli bir olayın sıklığını, dağılımını ve eğilimlerini gösteren basit bir veri toplama aracıdır.
3. Kontrol diyagramı: Sürecin ne kadar istikrarlı olduğunu ve özel nedenlerin olup olmadığını belirlemek için kullanılan araçtır.
4. Histogram: Sürecin değişken verilerini görselleştirmek için kullanılan bir grafik türüdür.
5. Pareto diyagramı: Sorunların önem sırasına göre listelenmesini ve en büyük etkiye sahip olanların belirlenmesini sağlayan araçtır.
6. Serpilme diyagramı: Değişkenler arasındaki ilişkiyi göstermek için kullanılan grafik türüdür.
7. Akış diyagramı: Bir süreci veya sistemi adım adım gösteren ve anlamayı kolaylaştıran grafiksel bir temsildir.

Kalite iyileştirme yöntemleri arasında beyin fırtınası da önemli bir yer tutmaktadır. Beyin fırtınası, bir grup insanın yaratıcı fikirler üretmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla toplandığı bir tekniktir.

Kalite kontrol ise belirli adımları içeren bir süreç gerektirir. Kontrol süreci genellikle şu adımlardan oluşur: kontrol edilecek sürecin seçimi, kontrol ölçü biriminin tespiti, kontrol edilecek konunun performans ve amaç ölçütlerinin belirlenmesi, gerçekleşen performansın ölçümü, amaçlanan ile gerçekleşen performans arasındaki farkın tespiti ve yorumlanması.

Son olarak, kalitenin amacı genellikle piyasanın ihtiyaçlarında tüm alanlarda kaliteyi sağlamak, süreçleri sürekli geliştirmek, kalite standartları oluşturmak ve iletişimi güçlendirmektir. Bu amaç doğrultusunda kalite yönetim sistemlerinin oluşturulması ve uygulanması büyük önem taşımaktadır.

Geri