AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalıpta Tiramisu

theking

Yeni Üye
Kalıpta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;
3,5 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
6 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr labne
Arası için;
200 gram kedi lisanı bisküvisi
2su bardağı sıcak su
2 adet 3 bir arada
Granül kahve biraz acı oluyor yinede dilerseniz kullanabilirsiniz
Üzerini süslemek için;
Kahve kakao karışımı

Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel labne, vanilya, tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatalım.
Kaynayan kremamızın içine tereyağı vanilyayı ekleyip eriyene kadar çırpalım ocağı kapatıp ılıyan kremamızın içine labne ekleyip, mikser yardımı ile en az 5 dk. çırpalım, kremamız hazır.
Genişçe bir kasede 2 bardak su ile 2 adet üçü bir aradayı karıştıralım.
Kalıbımızın alt tabanına streç sinema serelim ve kalıbımızı kapalı hale getirelim en alt tabana iki üç kepçe krema üzerine kahve ile ıslatılmış kedi lisanı bisküvisi koyalım.
Bu halde 3 sıra krema 2 sıra kahve ile ıslatılmış kedi lisanı bisküvisi olarak kalıpta tiramisu sürecini tamamlayıp bitiriyoruz.
Üzerine streç sinema yahut bir tabak ile örtüp buzdolabında bir gün bekletirseniz çok uygun olur. Benim acelem olduğu için ben 5 saat bekletebildim yeniden de kalıptan çok rahat bir biçimde çıktı.
Sunum tabağına karşıt çevirip kalıbından ayırdığım tiramisunun üzerine şeritler halinde kestiğim yağlı kağıt kesimlerini yerleştirip, kakao kahve karışımını serpelim.
Dilediğiniz gereç ile süsleyebilirsiniz hoşçakalın deneyecek olan herkes şimdiden kolay gelsin. Enfes mutfaktan lezzetler youtube kanalım dilerseniz oradan yapılışını izleyebilirsiniz.
Kalıpta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri