Kalıpta Mercimek Köfte Tarifi İçin Malzemeler
12li ya da 24lü mufin kalıbı
Streç film
Mercimek için:
1 su bardağı mercimek
3 su bardağı su
1.5 su bardağı köftelik bulgur
Diğer malzemeler:
2 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeşil soğan (Sadece yeşil kısmı)
Maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Limon suyu
Nar ekşisi
Kalıpta Mercimek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimekleri yıkayıp, tencereye alalım üstüne suyunu ilave edip ocağa alalım (Kapak kapatmayın)
Soğanları ince ince kıyalım bir tavaya alalım. Üstüne sıvı yağını alıp orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
Soğana salçalarını ilave edip 5 – 6 dakikada öyle kavuralım kapatıp soğumaya. Bırakalım.
Mercimeklerin çok suyu çekmeden içinde biraz su kalınca bulgurunu ilave edelim. Üstüne yarım kapak kapatalım (Kontrol edin birden suyu çekip dibi tutmasın)
Suyunu tamamıyla çeken mercimek kapatılıp, derin bir kapta soğumaya bırakılır.
Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır. Baharatlar hazırlanır. İlk harareti geçen mercimeğe soğan üstüne yeşillikler ve baharatlar katılıp yoğurulur.
İyice birleştikten sonra nar ekşisi ve limon suyu koyulur.
Kalıbın tabanına streç serilir. Streç serili yuvalara mercimek köfte kaşık yardımıyla doldurulur. Üstü tekrar streçle kapatılıp dolaba atılır.
Dolaptan çıkartılıp (Ben misafirler gelmeye yakın çıkardım) nerde servis edilecekse ters çevrilir, yavaşça streç yardımıyla kalıptan çıkartılır.
İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyetle
Kalıpta Mercimek Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
12li ya da 24lü mufin kalıbı
Streç film
Mercimek için:
1 su bardağı mercimek
3 su bardağı su
1.5 su bardağı köftelik bulgur
Diğer malzemeler:
2 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeşil soğan (Sadece yeşil kısmı)
Maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Limon suyu
Nar ekşisi
Kalıpta Mercimek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimekleri yıkayıp, tencereye alalım üstüne suyunu ilave edip ocağa alalım (Kapak kapatmayın)
Soğanları ince ince kıyalım bir tavaya alalım. Üstüne sıvı yağını alıp orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
Soğana salçalarını ilave edip 5 – 6 dakikada öyle kavuralım kapatıp soğumaya. Bırakalım.
Mercimeklerin çok suyu çekmeden içinde biraz su kalınca bulgurunu ilave edelim. Üstüne yarım kapak kapatalım (Kontrol edin birden suyu çekip dibi tutmasın)
Suyunu tamamıyla çeken mercimek kapatılıp, derin bir kapta soğumaya bırakılır.
Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır. Baharatlar hazırlanır. İlk harareti geçen mercimeğe soğan üstüne yeşillikler ve baharatlar katılıp yoğurulur.
İyice birleştikten sonra nar ekşisi ve limon suyu koyulur.
Kalıbın tabanına streç serilir. Streç serili yuvalara mercimek köfte kaşık yardımıyla doldurulur. Üstü tekrar streçle kapatılıp dolaba atılır.
Dolaptan çıkartılıp (Ben misafirler gelmeye yakın çıkardım) nerde servis edilecekse ters çevrilir, yavaşça streç yardımıyla kalıptan çıkartılır.
İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyetle
Kalıpta Mercimek Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı