AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalıpta Kısır (Günlerimizin Baş Tacı Vazgeçilmezi Kısır)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kalıpta Kısır (Günlerimizin Baş Tacı Vazgeçilmezi Kısır) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
1 adet kuru soğan
Marul yahut kıvırcık
1 demet maydanoz
5-6 yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon

Kalıpta Kısır (Günlerimizin Baş Tacı Vazgeçilmezi Kısır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba bulguru (Düğürü) alalım ıslatılıp ve dinlendirelim.
İnce ince doğranmış soğan tavaya alınır sıvı yağ ile kavrulur. Sonra salçaları ekleyip, kavuralım, ocaktan alalım içine baharatları ekleyip, ıslatılan bulgura gezdirelim güzelce karıştıralım büsbütün bir limon ve nar ekşisinide ekleyelim yedirelim büsbütün.
İnce ince doğradığımız maydanoz yeşil soğan maruluda ekleyelim, karıştıralım kalıbımızın içerisine streçleyip, kısırımızı dökelim biraz bastıralım.
Ters çevirip servis tabağına alalım. Üzerine limon dilimleriyle servise hazırdır deneyen herkese afiyet olsun Öteki tanımlarımı görmek denemek isteyenler instagram sayfama bekliyorum sevgili takipçilerim cigdemce. Lezzetler.
Kalıpta Kısır (Günlerimizin Baş Tacı Vazgeçilmezi Kısır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst