AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalin ciltli oldugumu nasil anlarim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.418
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kalın ciltli olduğumu nasıl anlarım?​

Kalın deriye sahip olan kişiler genellikle yağlanma problemi yaşarlar, burun kanatları normalden daha geniştir, burun üzeri genellikle gözenekli bir yapıya sahiptir, burun ucunun etli yapıya sahip olması gibi özellikler sizin kalın derili bir buruna sahip olduğunuzu gösterir.

Kalın derili burun küçülmez mi?​

Bu sebeple cerrahınız ameliyat esnasında (sonradan düşeceğini ön görerek) burnun ucunuzu olması gerekenden daha fazla kaldırabilir. Kalın derili burunlar küçülerek değil, büyüyerek şekillenecektir. Burnu büyütebilmek için nadiren ilk ameliyatlarda bile ek kıkırdak kaynaklarına ihtiyaç duyulabilir.

Cilt kalınlığı burun estetiğini nasıl etkiler?​

Cilt kalınlığı burun estetiğini nasıl etkiler?
Kalın derili hastalarda bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta burun hacminin küçültülmesi ile ilgili zorluklar oluyor. Çok kalın cildi olan hastalarda cildin iyileşmesi ince derili hastalara göre daha yavaş oluyor. Burun ucu ve sırtını çok küçülttüğümüzde cilt hemen küçülüp yeni çatıyı sarmakta zorlanabiliyor.

Burun derisi nasil inceltilir?​

Burun derisi nasil inceltilir?
Burun inceltme işlemi ameliyatsız olarak lazer yardımıyla da yapılabilmektedir. Bazen ameliyattan önce cerrahlar bu yöntemin kullanılmasını önerebilir. Burun derisi fraksiyonel lazer kullanılarak birkaç seansta belli oranda inceltilebilir. Burun derisi ince olduğunda, burunda yapılan düzeltmeler daha güzel görünür.

Kalın derili burun estetiği nedir?​

Kalın derili burun ameliyatı içerisinde temel olarak burun iskeletini meydana getiren kemik dokusu ve kıkırdak dokusu üzerinde işlemler gerçekleştirilir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra burun derisinin düzenlenen iskelete tamamen oturması ve altta kalkan kalıbın şeklini alması için çalışmalar devam ettirilir.

Deri kalın olursa ne olur?​

Kalın derilerde durum biraz daha farklıdır, bu adaptasyon süreci daha uzundur. Aynı zamanda kalın deri alttaki keskin çizgiyi ve açılanmaları maskeleyebilmektedir. Kalın derili hastalarda ameliyat sonrası daha fazla ödem olmakta ve gerileme süreci daha uzun sürebilmektedir.

Kalın derili burun nasıl küçülür?​

Kalın derili burun nasıl küçülür?
Deri örtüsünün inceltilmesi yada küçültülmesi ne yazık ki çok mümkün değildir. Bu nedenle kalın deri yapısına bağlı büyük olan burunlarda küçültme ve inceltme girişimleri kısıtlı olmaktadır. Ancak burun köküne ve burun ucuna konacak kıkırdaklarla burunun daha ince görünmesi sağlanabilir.

Kalın derili burun nasıl incelir?​

Kalın derili burun nasıl incelir?
Hangi cilt tipinde sivilce çıkar?​
Yani her sivilce (akne) ve herkesteki sivilce (akne) aynı değildir. Eğer karma, yağlı veya sivilce (akne) eğilimli bir cilt tipiniz varsa yağ bezlerinin ürettiği sebum miktarı artacağından akne (sivilce) çıkma olasılığı da yüksek olan kesimdesiniz demektir. Kuru cilt yapısındakiler ise şanslı kesimdir.
Ince deri kalın deri nasıl anlaşılır?​
İnce derili burun, adında yer alan ifadedeki gibi burnun üzerini kaplayan derinin ince olması anlamına gelir. Derinizin ince olup olmadığını anlamak için burun üzerindeki deriyi tuttuğunuzda elinize gelen fazla deriye dikkat edebilirsiniz.
Cilt kalınlığı belki de burun estetiği ameliyatının sonucunu en çok etkileyen faktördür. Kalın ve yağlı derili burunlara rinoplasti ameliyatı uygulamak, ince derili burunlara göre biraz daha zordur. Kalın derili burun ve burun ucunu şekillendirmek daha zordur.

Kalın derili burun nasıl?​

Kalın derili burun nasıl?
Kalın deriye sahip olan kişilerin burun bölgesinde daha fazla yağlanma görülür. Aynı zamanda bu kişilerin burun delikleri de normalden geniş bir yapıya sahiptir. Kalın derili bir burna sahip olduğunuzu anlamak için burun bölgesinde yağlanmadan ve delik yapısından yola çıkabilirsiniz.

Evde cilt analizi nasıl yapılır?​

Evde cilt analizi nasıl yapılır?
Evde cilt tipi analizi yaparak çok hızlı bir şekilde cildinizin yağlı, kuru veya hassas olduğunu anlayabilirsiniz. Evde cilt tipi testi için; Yüzünüzün farklı bölgelerine bir kurutma kağıdı ile hafifçe dokunun. Ne kadar yağın göründüğünü belirlemek için kağıdı ışığa doğru tutun.
 
Kalın cilt yapısına sahip olduğunuzu anlamanın birkaç belirtisi vardır. Öncelikle genellikle yağlanma problemi yaşarsınız ve burun bölgesinde daha fazla yağlanma gözlemlenir. Ayrıca burun kanatları normalden daha geniştir, burun üzeri genellikle gözenekli bir yapıya sahiptir ve burun ucunuz etli bir yapıya sahip olabilir. Bu özellikler kalın derili bir buruna işaret edebilir.

Kalın derili burunların küçültülmesi konusunda cerrahi müdahale gerekebilir. Ancak kalın derili burunlar genellikle küçülerek değil, büyüyerek şekillenebilir. Bu nedenle cerrah, ameliyat sırasında burnun ucunu fazla kaldırarak, sonradan düşeceğini düşünerek işlem yapabilir.

Cilt kalınlığı, burun estetiği sürecini etkileyebilir. Kalın derili hastalarda burun hacminin küçültülmesi daha zor olabilir ve cildin iyileşme süreci ince derili hastalara göre daha yavaş olabilir. Burun ucu ve sırtının çok küçültülmesi durumunda cilt, yeni şekle uyum sağlamakta zorlanabilir.

Burun derisinin inceltilmesi veya küçültülmesi genellikle zor olabilir. Ancak ameliyatsız olarak burun derisi inceltme işlemi, lazer yardımıyla gerçekleştirilebilir. Bazı durumlarda cerrahlar ameliyat öncesinde burun derisinin inceltilmesini önermektedir. Fraksiyonel lazer ile burun derisi birkaç seansta belirli bir düzeyde inceltilebilir.

Kalın derili burun ameliyatı, burun iskeletini oluşturan kemik ve kıkırdak dokularıyla ilgilidir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra burun derisinin düzenlenmiş iskelete tamamen oturması ve şeklini alması için çalışmalar devam eder.

Kalın derili hastalarda iyileşme süreci daha uzun olabilir ve ameliyat sonrası daha fazla ödem görülebilir. Deri kalın olduğunda alttaki keskin çizgiler ve açıklıklar daha az belirgin olabilir.

Evde cilt analizi yaparak cilt tipinizi belirleyebilirsiniz. Yüzünüzün farklı bölgelerine bir kurutma kağıdı ile hafifçe dokunarak ne kadar yağın göründüğünü ve cildinizin yağlı, kuru veya hassas olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu basit yöntemle cilt tipinizi hızlıca belirleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst