- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kalifiye eleman ne demek TDK?
Kalifiye kelimesinden ayrı olarak kullanılan kalifiye eleman kelimesinin anlamı o işin ustası olmasa bile daha öncesinde o işte deneyimi olmuş olan çok fazla eğitim veya pratiğe sahip olmasa da o işi yapabilecek kriterdeki insanlar için kullanılır. Kısacası kalifiye eleman bir işteki işçiler için kullanılır.Kalifiye insan ne demek?
Türk Dil Kurumuna göre kalifiye kelimesinin anlamı, bir işi yapabilme niteliğine sahip olan nitelikli, vasıflı kimsedir. Kısacası usta anlamına gelen kalifiye bir işte, bir meslekte o işin ustası olan kimsedir.
Kalifiye mi kalifiyeli mi?
kalifiyeli olarak yanlış kullanımı mevcuttur. sözlük tarihine not: bugün iki ayrı başlıkta “li” ve “siz” eki almasıyla ünlenen ve sözlüğün sayfalarına kara leke olarak geçen ingilizceden aşırma sözcüktür.Kalifiye işçi ne demek?
İstenilen nitelikleri taşıyan, iyi yetişmiş usta işçi, nitelikli işçi, vasıflı isçi.
Kaliteli eleman nedir?
Nitelikli eleman, iyi eğitim almış ve zihin gücüne dayalı işlerde çalışanlara denir. İş yerlerinde verim arttırma yanında diğer faydaları sebebiyle görev tanımı yapılmalıdır.Yetişmiş kalifiye ne demek?
Bir şeyi yapabilme niteliğine ve ustalığına sahip olan, gereği gibi yetişmiş, nitelikli. Vasıflı eş anlamı.
Kalifiye Türkçe mi?
Kalifiye kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Kalifiye, Fransızca dilinden Türkçe’mize geçmiştir.Vasıfsız Eleman ne anlama gelir?
Nitelik bakımından üstün olmayan, kalitesiz.
Nitelikli eleman ne demek?
Ara eleman ne demek?meslek liselerinin, meslek yüksekokullarının veya halk eğitim merkezlerinin yetiştirdiği işçi.
Yetişmiş eleman ne demek?
Kalifiye yetenek ne demek?Kalifiye eleman, bir iş dalında veya alanında gereken bilgi beceri ve yeteneğe sahip olan ve bir anlamda o alanda ustalaşmış kişilere kullanılan bir tabirdir. Genel olarak bakacak olursak, kalifiye eleman mesleki donanıma sahip olan ve becerisi olan kişilerdir.
Vasıfsız demek ne demektir?
niteliği olmayan, niteliksiz.Vasfı ne demek TDK?
Vasfi isminin anlamı ise şu şekilde; Nitelikli.