- Konu Yazar
- #1
Kalça sıkışması nasıl iyileşir?
Kalça Sıkışmasının Tedavisi Kalça sıkışmasının tedavisinde ilk olarak istirahat ile ağrıya yol açan faaliyetlerin azaltılmasıdır. Ardından kalça bölgesindeki kasları esnetip güçlendirecek egzersizler ve fizik tedavi önerilir. Ağrıların önlenmesi içinde kısa süre ağrı kesici ilaçlar verilebilir.Kalça artroskopisi ne demek?
Kalça artroskopisi, kalça eklemindeki ve kalça eklemi çevresindeki hastalıkların tedavisinde 1 cm’lik cilt kesilerinden özel enstrümanlarla yapılan cerrahi girişimdir (Resim 1, 2, 3).Kalça yuvası nedir?
Kalça yuvası nedir?Kalça eklemi, büyük kas gruplarının ve tendonların desteklediği insan vücudundaki en büyük eklemdir. Kalça eklemi femur başının (uyluk kemiği ) pelvis kemiğindeki (leğen kemiğindeki) asetebulum denilen yuvaya yerleşmesi ile oluşur.
Labrum yırtığı nasıl iyileşir?
Labrum yırtığı nasıl iyileşir?Kalça Labrum Yırtığı Tedavisi Nedir? Tedavi için ekleme zarar vermeyen artroskopik cerrahi kullanılabilir. 2 ya da 3 delik kullanılarak eklemdeki yırtık temizlenebilir. Bazen yırtıklar tamir edilmeye uygun niteliktedir, bu durumda yırtık doku arkasında dikişler bulunan çapalarla kemiğe tespit edilir .
Kalça artroskopisi kimlere yapılır?
Kırıklar, sertlik, yırtık kıkırdak veya bağlar, kalça labrum yırtıkları, femoroasetabular sıkışma (FAI) sendromu gibi çeşitli kalça rahatsızlıklarından muzdarip hastalar, kalça artroskopisi adı verilen minimal invaziv bir cerrahi işlemle tedavi edilirler.Kalça kireçlenme ameliyatı nasıl olur?
Ameliyat genel anestezi olarak bilinen narkoz altında ya da belden uyuşturma yapılarak uygulanabilmektedir. Ameliyatı uygulayan cerrahın tercihine bağlı olarak kalçadan yapılan 10-20 cm’lik bir cilt kesisi de kullanılır. Ameliyatın bu aşamasında hasar görmüş kemikler kalçadan çıkarılarak yerine protezler konur.Labrum yırtığı nasıl geçer?
Labrum yırtığı nasıl geçer?Labrum yırtığı nasıl anlaşılır?
Labrum yırtığı nasıl anlaşılır?Belirtileri. Labrum yırtığı çoğu kez herhangi bir belirti oluşturmayabilir. Ancak bazen kalçada kilitlenme, takılma hissi, kalça ve kasıkta ağrı, kalça ekleminde tutulma ve hareket açısında azalma, yürüme güçlüğü yapabilir.