- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 223.086
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kalburabastının şerbeti nasıl yapılır?
Kalburabastı yapılırken un yavaş yavaş eklenmeli ve elde edilen hamur yumuşak kıvamlı olmalı. • Tatlıyı şerbetlerken şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Şerbetin güzelce çekilmesi için tatlıyı dinlendirmelisiniz….Şerbeti İçin:- 3 su bardağı su.
- 2 su bardağı toz şeker.
- 1 tatlı kaşığı limon suyu.
Kalburabastının şerbeti sıcak mı olacak soğuk mu?
Şerbetinizin de çok sıcak olmamasına dikkat edin; tatlıların üzerine dökmeden önce bir miktar ılınmasını bekleyin. Şerbetin çok sıcak olması tatlının hamurlaşmasına neden olur. Son olarak tatlınızın çok yumuşak olmasını isterseniz tatlılar şerbeti çektikten sonra artan sıvı kısmı süzdürmeyi deneyebilirsiniz.Buzluktan cikan kalburabastı nasil Serbetlenir?
Aralarında çok boşluk olmasın ki güzel şerbet çeksin. 10 taneye 1 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı şeker ve 1. 5su bardağı su ile şerbet hazırlıyorum ben. Kaynadıktan 5 dakika sonra 2 damla limon sıkıp bir 5 dakika daha kaynatalım. Sıcak şerbeti tatlılara döküp üzerine tepsi kapatalım.
Kıtır kıtır kalburabastı nasıl olur?
Kalburabastı hamurunu zeytinyağı ve su ile yoğurursanız kalburabastının tadı daha yoğun ve kıtır kıtır oluyor. Çok beğenilerek ve sevilerek yenmesinin nedeni de kalburabastının kıtır kıtır olması. Eğer sızma zeytinyağının tadına alışık değilseniz sıvıyağ ve zeytinyağı karışımı kullanabilirsiniz.Soğuk tatlıya şerbet nasıl dökülür?
Baklava Şerbeti Ne Zaman Dökülür?- Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür sorusunun cevabında baklavanın soğuk şerbetinin sıcak olması gerekir.
- Eğer sıcak baklavanın üzerine sıcak şerbet dökerseniz baklava gereğinden fazla yumuşak olur.
Kalbura bastı şerbeti ne zaman dökülür?
Kalburabastı Şerbeti Ne Zaman Dökülür? Fırından çıkar çıkmaz ilk sıcaklığı ile kalburabastı tatlısının üzerine soğutulmuş şerbeti dökmelisiniz.