Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin yada tereyağ (oda ısısında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sirke
Şerbet için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlıyoruz, kaynayınca 20 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım .
Unu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Sonra hamura şekil verip açıyoruz ,delikli kalıp yada süzgeçte kullanılabilir.
İçine fındık, ceviz yada fıstık koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Şerbet soğuk kalburabastı birinci sıcaklığı çıkınca üstüne döküyoruz.
15 dk sonra zıt çevirip şerbetini düzgünce çekmesini sağlıyoruz.
İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin yada tereyağ (oda ısısında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sirke
Şerbet için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlıyoruz, kaynayınca 20 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım .
Unu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Sonra hamura şekil verip açıyoruz ,delikli kalıp yada süzgeçte kullanılabilir.
İçine fındık, ceviz yada fıstık koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Şerbet soğuk kalburabastı birinci sıcaklığı çıkınca üstüne döküyoruz.
15 dk sonra zıt çevirip şerbetini düzgünce çekmesini sağlıyoruz.
İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı