Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta
125 gram tereyağ yada margarin
2 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı kabartma tozu
4-4,5 çay bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayın.
Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın. Güzelce yoğurduktan sonra üzerine denetimli bi halde unu ekleyin.
Ele yapılmayan bi kıvamda olunca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp bi nihale yahut rende üzerinde yuvarlak yapın.
İçine ceviz koyduktan sonra kapatın ve evvelce ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet ılık tatlı sıcak olmalı. Fırından çıkan tatlımızın üzerine ılık şerbeti dökün ve tepsinin üzerini kapatın. Dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta
125 gram tereyağ yada margarin
2 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı kabartma tozu
4-4,5 çay bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayın.
Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın. Güzelce yoğurduktan sonra üzerine denetimli bi halde unu ekleyin.
Ele yapılmayan bi kıvamda olunca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp bi nihale yahut rende üzerinde yuvarlak yapın.
İçine ceviz koyduktan sonra kapatın ve evvelce ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet ılık tatlı sıcak olmalı. Fırından çıkan tatlımızın üzerine ılık şerbeti dökün ve tepsinin üzerini kapatın. Dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı