Kalburabastı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için ;
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Hamuru için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı yoğurt
3.5 su bardağı un
İçi için;
1 su bardağı iri kıyım ceviz

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti yapıyoruz, 10 dakika kaynayınca limonu damlatıp beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un hariç tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz.
Unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğuruyoruz .
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp silikon kalıba koyup yuvarlak şeklide elimizle bastırıyoruz .
İçine cevizi koyup kapatıyoruz. Fotoğraflarda daha uygun anlarsınız.
Tüm hamuru yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında 18o derecede kızana dek pişirin.
Tatlı sıcak şerbeti soğuk döküp birkaç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun .
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst