Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağ (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı irmik
1.5 çay kaşığı karbonat
3.5 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
İçine koymak için;
Ceviz içi

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetini yapın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur için tüm materyalleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp rendenin üzerinde form verin.
Kalıbınız varsa onun üzerinde hal verin.
İçine bol ceviz koyun. Ben cevizleri parçalamadan koydum.
Tatlıları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirin.
Pişirme kısmı değerli. Güzelce kızarsın ki hamur olmasın.
Fırından çıkan tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbet ile buluşturun.
2-3 saat şerbetin içinde durup şerbeti güzelce çekmesini sağlayın.
Arada tatlıları karşıt çevirinki şerbet tatlının üzerinede değsin.
Tatlı şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.
Bu ölçülerle 24-25 adet tatlı elde ettim.

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst