- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kalbim duracak gibi oluyor neden?
Elektrik sinyalleri kaotik ya da kalbin çok hızlı atmasına sebep olan bir ritme dönüşürse kalp durabilir. Farklı ritim bozukluğu türleri vardır ve çoğu tehlikeli değildir. Ventriküler fibrilasyon denilen bir tanesi kalp durmasına en çok yol açan etkendir. Bu durumda, kalp vücudunuza yeterince kan pompalayamaz.Sol göğsün altında yanma neden olur?
Mide ekşimesi, reflü: Göğüs kafesinin arkasında hissedilen yanma tarzında ağrıdır. Midenin asitli içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşur. Kahve, gazlı içecek, ekşili yiyecekler gibi besinlerin tüketilmesi reflünün neden olduğu yanma hissinin artmasına neden olur.
Panik atak kalp ritim bozukluğu yapar mı?
Panik Atak Hastaları Aslında Ritim Bozukluğu Hastası Olabilir mi? Bu konu son derece önemli bir konudur. Çünkü yapılan klinik araştırma sonuçları, panik atak tanısı ile takip ve tedavi edilen hastaların yaklaşık ‘sinin aslında ritim hastası olduğunu göstermiştir.Aşırı heyecan nelere yol açar?
Kişinin heyecanlanması durumunda çeşitli fizyolojik olaylar meydana gelebilmektedir. Heyecanlanan kişilerde kalbin hızla çarpması, nefes darlığı, terleme, titreme gibi pek çok fiziksel his söz konusudur. Bunun yanı sıra sindirim sistemi heyecandan en çok etkilenen sistemdir.
Sol göğsümün altında ağrı var neden olur?
Fakat sol kaburga altında hissedilen ağrılar çoğu zaman kalın bağırsaktaki gaz sıkışması nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Sol kaburga altında kendisini gösteren ağrı kimi zaman akciğer, dalak, mide ve ya böbrek hastalıklarının da habercisi olabilmektedir.Sol memenin altında hangi organ var?
Dalak, karnın sol üst tarafında ve kaburgaların altında yumruk büyüklüğünde bir organdır. Dalak, enfeksiyonla savaşan ve vücut sıvılarını dengede tutan lenfatik sistemin bir parçasıdır.