AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalbe neden vesvese gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kalbe neden vesvese gelir?​

Vesvese Neden Olur? Bazı İslam alimlerine göre vesvesenin nedeni insanın nefsani ve dünyevi istekleridir. Bu istekler insanları Allah’ı anmaktan ve ahireti hatırlamaktan alıkoyar. Bazı İslam alimlerine göre ise vesvesenin nedeni şeytandır.

Tasavvufta kalp ne anlama gelir?​

Tasavvufta kalp, aynı zamanda Allah’ın tahtı olarak tanımlanır. Bu yüzden, İbn Arabî’ye göre, bir kimse şeylerin doğrusunu kalbiyle anlamaya çalıştığı ölçüde Allah’ı ve kozmosu anlayabilir. Buna karşılık, aklını ve zekâsını takip ettiği ölçüde sürekli bir sınırlama ve daralma içinde olacaktır.
Tasavvufta fuâd nedir?
farklı duyguların kalbde yanıp tutuşmalara sebep olması sebebiyle, kalbe kısaca fuad denmiştir… kalbin ortası, içi anlamındadır… fuad kalbin içinde ve tam olarak ortasındadır… tasavvufta ve aşkta anlam kazanan kalb, yürekte hissedilen oluyor…
Islamda kalp ne anlama gelir?
Kur’an ve hadiste geçen kalb kelimesi insanın anlama, kavrama, düşünme ve şeylerin hakikatini bilme yönünü, başka bir ifadeyle insanı insan yapan ve diğer canlılardan ayıran temel niteliğini dile getirir. İnsanın idrak eden, bilen ve kavrayan tarafı olduğu için kalb ilâhî hitaba muhataptır, yükümlü ve sorumludur.

Kalb ve Fuad nedir?​

Fuâd bazılarına göre kalb ile eş anlamlıdır; bazılarına göre ise kalb ondan daha özeldir. Mütercim Âsım Efendi’ye göre kalbin Türkçe karşılığı gönül, fuâdınki yürektir (Kāmus Tercümesi, I, 445). Kur’an’da yüreğe (fuâd) metanet vermek için önceki peygamberlerin kıssalarından bahsedildiği belirtilir (Hûd 11/120).

Bir insanın kalbi neden katılaşır?​

Çok hızlı değişiminden ötürü gönüllerimize ad olan kalplerin sahibi Allah’a Peygamber Efendimiz: “Mukallibe’l-Kulûb” demiştir. Denilir ki kalpler dört nedenle katılaşır: 1 – Yemek, 2 – Uyumak, 3 – Konuşmak ve 4 – Karışmak. Burada bahsedilen insan olarak normal seyirdeki yeme-içme, konuşma ve karışma değil elbette.
 
Geri
Üst