AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalan yogurttan ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.515
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kalan yoğurttan ne yapılır?​

- Naneli bir ayran hazırlayabilirsiniz.
- Evde ekmek yapmak için mayaya katabilirsiniz.
- Harika bir ekşi yoğurt çorbası yaparak değerlendirebilirsiniz.
- Su ile kaynatarak kesilmesini sağlayıp çökelek peyniri elde edebilirsiniz.

Yoğurttan çökelek nasıl yapılır Cahide?​

Fokur fokur kaynatmayın! Kenarlardan kaynamaya başladığı zaman, içine 2 su bardağı süt ekleyin. (daha lezzetli oluyor) Bir taşım kaynayınca altını kapatın. Dışarıda soğuyunca dolaba koyup 3-4 saat suyuyla beraber bekletin ki süzerken yağı suya geçmesin. Daha sonra bir tülbentten çökeleği süzün.

Tutmayan yoğurt ne yapılır nefis yemek tarifleri?​

Tutmayan yoğurt ne yapılır nefis yemek tarifleri?
Tutmayan Yoğurttan Tekrar Yoğurt Mayalamak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 75 dereceye ayarlıyoruz.
- Sütümüzü de bu fırında 1 saat boyunca bekletiyoruz.
- Mayalanan yoğurdu hemen fırından çıkartmıyoruz, soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan yoğurdu dolaba alıyoruz ve istediğimiz zaman afiyetle yiyoruz.

Olmayan yoğurt nasıl kurtarılır?​

Olmayan yoğurt nasıl kurtarılır?
Ev Yoğurdu Tutmazsa Ne Yaparız Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hala süt kıvamındaki yoğurdumu fırının içine yerleştirerek 75 dereceye ayarladım.
- 75 derecelik fırında 1 saat tutup, fırını kapattım.
- Ardından yine kapların ağzı açık olarak buzdolabına koydum.
- Birkaç saat sonra taş gibi, leziz yoğurtlarım bana gülümsüyordu.

Mayası tutmayan yoğurt ne yapılır?​

Tutmayan ev yoğurdunu değerlendirme yöntemi
- Tutmayan ev yoğurdunuzu tarifte anlatıldığı şekliyle tekrar yoğurt haline getiremezseniz çökelek yapabilirsiniz. Çökeleği süzdükten sonra kalan peynir altı suyunu dökmeyip poğaça ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz.
- Dilerseniz tutmayan yoğurt ile peynir de yapabilirsiniz.

Yoğurt tutmayan süt nasıl değerlendirilir?​

Peynir ya da çökelek yaparak, tutmayan yoğurdunuzu kurtarabilirsiniz….Peynir Tarifi (Tutmayan Yoğurttan) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tutmayan yoğurdunuzu ocağa alıp içine tuzunu da atıp iyice topak topak olana kadar kaynatalım.
- Zaten kaynamaya başladığı zaman suyu üstüne çıkacak daha sonra yavaş yavaş topaklar oluşacaktır.

Taze yoğurttan çökelek nasıl yapılır?​

Taze yoğurttan çökelek nasıl yapılır?
Merhaba arkadaşlar kış gelince evde yoğurt tüketimi azalınca bende ekşiyen yoğurdu bu şekilde değerlendirdim, yoğurdu tencereye alıp kaynatalım.(Yoğurt koyuysa çok az su ekleyin), kaynamaya başlayınca altını kısıp tuz ve tereyağını ekleyip ,15_20 dakika yoğurt pelteleşinceye kadar kaynatalım .

Süt ile çökelek nasıl yapılır?​

Süt ile çökelek nasıl yapılır?
Sütünüzü ocağa alıp kaynatmaya başlayın. Güzelce kaynatıp ardından içerisine sirke veya limon ilave edin. Bu ikiliyi birlikte ya da sadece birini ilave ederek sütünüzü kestirin. Sütünüzün üzerinde parça parça tortular oluşmaya başlayacaktır.
Maya tutmayan yoğurt ne yapılır?​
Kaplarınızın üzeri açık bir biçimde fırının içerisine yerleştirin ve 75 derecede fansız programda fırınınızı çalıştırın. 1 saat bu şekilde fırında yoğurtlarınızı bırakın. Ardından fırının kapağını açın ve 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yine üstleri açık bir şekilde dolapta 1 saat kadar bekletin.
Yoğurt soğuk Mayalanırsa ne olur?​
Hazır paket yoğurtlardan mayalarsak; bunların içindeki jelatinden kaynaklı yoğurtta uzama gerçekleşir. Soğuk mayalanırsa(45 dereceden düşük olursa) yoğurtta uzama olur.
 
Geri
Üst