AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalan patates yemeginden ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kalan patates yemeğinden ne yapılır?​

Hazırladığınız patates yemeğinden artan patatesleri suyundan alarak robottan geçirerek püre haline getirebilirsiniz. Oluşturduğunuz püreyi börek veya gözleme içi olarak kullanabilirsiniz. Eğer hamur işi yapmaya üşenirseniz hazırladığınız püreden omlet yaparak değerlendirebilirsiniz.

Kalan bezelye Yemeginden ne yapılır?​

Kalan bezelye Yemeginden ne yapılır?
Akşamdan artmış bezelye yemeğinin suyunu süzerek çıtır bezelye topları yapabilirsiniz. Haşlanmış patatesi püre yapıp küçük toplar haline getirip içine bezelyeleri koyun ve kapatın. Çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra bir süre dondurun ve yağda kızartın.

Kalan kuru fasulye yemeği nasıl değerlendirilir?​

Kalan kuru fasulye yemeği nasıl değerlendirilir?
Önceden hazırladığınız herhangi bir bakliyat yemeğine, dolabınızdaki farklı bakliyatları da ekleyerek lezzetli bir türlü pişirebilirsiniz. Artmış kuru fasulye yemeğine; az miktarlarda maş börülce, nohut veya yeşil mercimek haşlayarak ekleyebilir ve bir bakliyat türlüsü hazırlayabilirsiniz.

Artan yemekler buzlukta nasıl saklanır?​

Gıdaları Dondurmak İçin En Pratik Yöntem Nedir? Çorbadan tatlıya, pilavdan sebzeye kadar her türlü pişmiş gıdayı saklamak mümkündür. Bu saklama işlemleri için en uygun yol ağzı hava almayacak buzdolabı poşetleri içinde muhafaza etmektir.

Kalan patates salatası nasıl değerlendirilir?​

Kalan patates salatası nasıl değerlendirilir?
Bir çoğumuz misafire ikram etmek için yaptığımız patates salatası artınca onu döküyoruz. Bu tarifi öğrenene kadar ben de döküyordum arkadaşlar. Tarifi çok basit . Patates salatasına biraz mısır unu, biraz normal un, yumurta ve yağ ekleyerek tavada yada tost makinasında kızartıyoruz ve hazır.

Garnitür bezelye nasıl yapılır?​

Garnitür bezelye nasıl yapılır?
Bezelye Yemeği (Garnitürlü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yemeklik doğranır.
- Tencerede pembeleşene kadar pişirilir.
- Üzerine salçalar eklenip kavrulur.
- Suyu süzülen garnitür tencereye alınıp karıştırılır.
- Üzerine sıcak su dökülüp. 10 dakika pişirilir. Afiyet olsun.☺
Fazla pişmiş kuru fasulye ile ne yapılır?​
Çok pişmiş kuru fasulye ne yapılır, nasıl değerlendirilir? sorusuna yanıt arıyorsanız hiç ziyan etmeden değerlendirebileceğiniz bir tarifi: Kuru fasulye köftesi! Aynen kıyma ile köfte hazırlar gibi hazırladığınız kuru fasulye köftelerini kızgın yağda kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Kuru fasulye yemeğinin yanına ne gider?​

Kuru fasulye yemeğinin yanına ne gider?
Kuru fasulyenin yanına ne gider?
- Pirinç pilavı
- Bulgur pilavı
- Tavuk sote.
- Piyaz.
- Cacık.
- Şalgam.
- Et sote.
- Ayran.

Patates salatası yanına ne gider?​

Patates salatası yanına ne gider?
1. Tavuk sote: Tavuk sotenin yanında koyulabilecek mükemmel bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. 2. Kısır: Kısır günlerinin vazgeçilmezlerinden bir tanesi olarak patates salatası masalara oldukça yakışır. 3. Bulgur: Bulgur tek başına sarmayabilir ancak yanında patates salatası olursa oldukça kaliteli bir yemek olur.
 
Kalan patates yemeğinden artan patatesleri püre haline getirerek farklı yemekler yapabilirsiniz. Püreyi börek veya gözleme içi olarak kullanabileceğiniz gibi omlet yapımında da değerlendirebilirsiniz. Böylece lezzetli ve pratik alternatifler elde edebilirsiniz.

Bezelye yemeğinden artan bezelyeleri değerlendirmek için çıtır bezelye topları yapabilirsiniz. Bunun için haşlanmış patatesi püre haline getirip küçük toplar yapın, içlerine bezelyeleri koyun ve ardından yumurta ve galeta ununa bulayarak kızartın. Bu şekilde farklı ve lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

Kalan kuru fasulye yemeğini değerlendirmek için başka bakliyatlar ekleyerek türlü pişirebilirsiniz. Örneğin, artan kuru fasulye yemeğine maş börülce, nohut veya yeşil mercimek ekleyerek farklı bir bakliyat türlüsü hazırlayabilirsiniz. Bu sayede yemeklerinizi zenginleştirip farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Artan yemekleri buzlukta saklamak için ağzı hava almayacak bir şekilde buzdolabı poşetleri içinde muhafaza etmek en uygun yöntemdir. Böylece yiyeceklerinizi daha uzun süre koruyabilir ve daha sonra kolayca tüketebilirsiniz.

Patates salatasından artanları kızartarak değerlendirebilirsiniz. Biraz mısır unu, biraz normal un, yumurta ve yağ ekleyerek hazırlayacağınız karışımı tavada ya da tost makinasında kızartarak farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Garnitür bezelye yapmak isterseniz öncelikle soğanları pembeleşene kadar pişirin. Ardından salçaları ekleyip kavurun ve suyunu süzdüğünüz garnitür bezelyeleri tencereye alarak karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyerek 10 dakika kadar pişirin ve afiyetle tüketin.

Fazla pişmiş kuru fasulyeyi değerlendirmek için kuru fasulye köftesi yapabilirsiniz. Kıyma ile köfte hazırlar gibi hazırlayacağınız kuru fasulye köftelerini kızgın yağda kızartarak lezzetli bir alternatif elde edebilirsiniz.

Kuru fasulye yemeğinin yanına uygun alternatifler arasında pirinç pilavı, bulgur pilavı, tavuk sote, piyaz, cacık, şalgam, et sote ve ayran gibi seçenekler bulunmaktadır. Patates salatasının yanına ise tavuk sote, kısır veya bulgur gibi lezzetli seçenekler tercih edilebilir. Bu doğrultuda farklı tatları deneyerek sofranızı zenginleştirebilirsiniz.
 
Geri
Üst