- Konu Yazar
- #1
Kalamar Tava Tanımı İçin Materyaller
200 gram dondurulmuş kalamar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı cep sodası
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
1 şişe maden suyu
1.5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Kalamar Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ayıklanmış ve dilimlenmiş kalamarları donu çözüldükten sonra yıkıyoruz. Geniş bir kapta bir limonun suyu cep sodası ve tuzu karıştırın.
Suyu süzülen kalamarları içine atıp 15 dakika yoğurun bu sırada maden suyunda yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğurun.
Marine edilmiş kalamarların üstünü kapatıp buz dolabında 2.5 saat bekletin.
Derin bir tavada yağı güzelce kızdıktan sonra una bularak 2 dakika pişirin. Süreyi aşmamaya dikkat edin aksi halde sertleşir.
Vaktiniz varsa marineli kalamarı 1 gün beklettikten sonra pişirin. Afiyet olsun.
200 gram dondurulmuş kalamar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı cep sodası
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
1 şişe maden suyu
1.5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Kalamar Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ayıklanmış ve dilimlenmiş kalamarları donu çözüldükten sonra yıkıyoruz. Geniş bir kapta bir limonun suyu cep sodası ve tuzu karıştırın.
Suyu süzülen kalamarları içine atıp 15 dakika yoğurun bu sırada maden suyunda yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğurun.
Marine edilmiş kalamarların üstünü kapatıp buz dolabında 2.5 saat bekletin.
Derin bir tavada yağı güzelce kızdıktan sonra una bularak 2 dakika pişirin. Süreyi aşmamaya dikkat edin aksi halde sertleşir.
Vaktiniz varsa marineli kalamarı 1 gün beklettikten sonra pişirin. Afiyet olsun.