AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalamar tava nasıl yapılır tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kalamar tava nasıl yapılır tarifi

Malzemeler

6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Corba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz


Sosu icin
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuc
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun buyukluğu kadar olmalı)
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Mutfak


Hazırlanışı

Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım
Uzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak icin )
Ayrı bir kapta unun icine bir miktar tuz ilave edip karıştırın
Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı onlu hafif pembeleşene dek kızartın
Sosu icin : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın
Sarmısağı ve soğanı kucuk doğrayın
Tavaya sıvı yağı aktarın
Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun
Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifce suyunu cekene dej 45 dakika kaynatalım
Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın
 
Geri
Üst