AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalamar nasil Panelenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kalamar nasıl Panelenir?​

Satın alacağınız iki adet tüp kalamarı, 1 – 1,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayarak geniş bir kaba alın. Dondurulmuş ya da taze kalamarın marinesi gibi yine karbonat, şeker ve limon suyu karışımı ile yoğurup, soda ilave ederek dinlendirin ve bol, kızgın yağda kızartın.

Dondurulmuş kalamar nasıl yumuşatılır?​

Izgaraya atılacak kalamar için sos; zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, sarımsak, tuz ve karabiberdir. Dondurucudan çıkarılan ve yeterince çözünen kalamarlar bu sos ile karıştırılarak bir miktar beklenir. Buzdolabında bekleme süresi yarım saat kadar olmalıdır.

Kalamar nasıl terbiye?​

Kalamar nasıl terbiye?
1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 limon ve kalamarlarınızı bir kapta iyice sıkarak yarım saat kadar yoğurun. Ardından 1 bardak sütü de bu karışıma ilave edin. Daha sonra bu karışımı bir dakika daha karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir süre bekleyen kalamar sosunuz, kıvama gelecektir.

Kalamar kaç günde bozulur?​

Kalamar kaç günde bozulur?
Kalamar dondurucu içerisinde saklanacağından dolayı ne kadar derece de olması gerektiğine dikkat edilmelidir. Kalamar dondurucu saklama derecesi -18 olması gerekir. Derin dondurucu içerisinde 3-6 aya kadar saklanabilir.

Kalamar kızartırken neye bulanır?​

Halka şeklinde doğranır karbonat ve limon ile güzelce ovulur köpürünce bir saate yakın dinlendirilir. Ayrı bir kapta maden suyu, yumurta un ve tercih miktarda tuz ilavesi ile koyu kıvam mayi elde edilir. Yıkanan kalamarlar bu yumurtalı karışıma batırılarak kızgın sıvı yağda kızartılır.

Kalamar nasıl terbiye edilir?​

Dondurulmuş kalamar nasıl pişer?​

Dondurulmuş kalamar nasıl pişer?
Bir kap içerisinde un ve 1 çay kaşığı kadar tuzu güzelce karıştırın ve buzdolabından çıkardığınız kalamarları alıp hafif silkeleyerek una batırın ve yine hafif silkeleyerek fazlalık unlardan kurtulup kızgın yağa bırakın. 2 dk pişmesi yeterlidir. 3 dakikadan fazla pişirirseniz sertleşir ve lastik gibi olur.

Kalamara tuz atılır mı?​

Kalamara tuz atılır mı?
Taze Kalamar Nasıl Pişirilir? Eğer kalamarı dondurulmuş almak yerine taze taze balıkçıdan aldıysanız, temizleme işleminden sonra mutlaka tuzlama yapmanız gerekir. 1 kilogram kalamarı, 750 gramlık tuzla 10-15 dakika boyunca yoğurun. Tuz yardımıyla kalamarın liflerinin ezilmesini sağlayın.

Kalamarın bozuk olduğunu nasıl anlarız?​

Kalamarın renginin parlak olması, kokusuz olması ve dondurulmamış olması gerekir. Rengi parlak değilse ve kokuyorsa kalamarınız bayatlamıştır. Dondurulmuş kalamarlar ise sert olduğu için tercih edilmemektedir.
 
Kalamar panelenirken, tüp kalamarları halkalar şeklinde doğrayarak karbonat, şeker ve limon suyu karışımıyla yoğurup dinlendirerek ve soda ilave ederek kızgın yağda kızartarak hazırlanır. Bu şekilde kızartılmış kalamarlarınız kıtır ve lezzetli olacaktır.

Dondurulmuş kalamarların yumuşatılması için ise ızgaraya atılacak kalamarlar için zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, sarımsak, tuz ve karabiberden oluşan bir sos hazırlanır. Dondurucudan çıkarılan kalamarlar bu sos ile karıştırılarak bekletilir ve buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir. Bu işlem sonrasında daha yumuşak bir dokuya sahip kalamar elde edersiniz.

Kalamar terbiyesi yapmak için karbonat, toz şeker, limon suyu ve sütü karıştırarak kalamarları bu karışımla yoğurabilirsiniz. Bu karışımı buzdolabında beklettiğinizde kalamarınızın lezzetli bir sosla terbiye edilmiş olacaktır.

Kalamarın bozulma süresi dondurucuda saklandığına ve sıcaklığına bağlıdır. Kalamarın dondurucuda -18 derecede saklanması gerekmektedir. Derin dondurucuda saklanan kalamarlar genellikle 3-6 ay kadar taze kalabilirler.

Kalamar kızartırken bulama işlemi için kalamarları karbonat ve limon ile ovup dinlendirerek başlayabilirsiniz. Daha sonra yumurta, un, tuz ve maden suyu karışımı ile hazırladığınız mayiye batırarak kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Kalamarın bozuk olduğunu anlamanın bazı belirtileri vardır. Kalamarın rengi parlak olmalı, kokusuz olmalı ve dondurulmamış olmalıdır. Eğer kalamarın rengi mat ve kokuyorsa veya dondurulmuş kalamar sert ise, kalamarın bayatladığını anlayabilirsiniz. Taze kalamar alırken bu belirtilere dikkat etmek önemlidir.
 
Geri
Üst