Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kakuleli Pişi Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Resimli Kakuleli Pişi Tarifi
Kakuleli Pişi nasıl yapılır,
Kakuleli Pişi yemek tarifi

Kakuleli Pişi Tarifi Resimli

imageskakulelipisitarifiresimli5ad44fb73cd81

Malzemeler :
12 su bardağı sut
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
12 tatlı kaşığı toz kakule
12 su bardağı erimiş tereyağı
pudra şekeri
kızartmak icin sıvıyağ

Kakuleli Pişi Tarifi :
Sutu kaynatıp soğumaya bırakın Derin bir kapta unu, kakule ve kabartma toıu ile karıştırın Erimiş ılık tereyağını uzerine dokerek, tahta bir kaşıkla ufalanan bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın Uzerine soğuk sutu ekleyin ve 1 dakika, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun Daha sonra hamurunuzu 12 cm kalınlığında acın Verevine baklava dilimleri gibi kesin

Derin bir tencerede veya kızarıma tenceresinde bol yağı 190 derecede kızdırın İcine kucuk bir parca ekmek atın Ekmek 30 saniyede altın rengi alıyorsa, yağın icine 56 Salooq atın 5 dakika altın rengi alıncaya kadar kızartın Bir kevgirle kızaran tatlıları bir kağıt pecetenin uzerine cıkarın Bu şekilde tatlıların fazla yağı kağıt pecete tarafından emilir

Servis tabağına bir sıra kızarmış Salooq koyup uzerine pudra şekeri serpin, daha sonra yine kızarttığınız Salooq'lan bir onceki katın uzerine dizin ve yine pudra şekeri serpin
 
Geri
Üst