- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 130.875
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kakule tozu nerelerde kullanılır?
Kakule bahsettiğimiz gibi en sık çayda, kahvede ve diğer sıcak içeceklerde kullanılır. Bunların dışında et yemeklerinde, bazı reçel çeşitlerinde, hamur işlerinde, bazı balık yemeklerinde ve bakliyat yemeklerinde de kakule kullanılabilir.Kardamom neye yarar?
Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak kullanılır. Ayrıca iştah açıcı, midevî ve gaz söktürücü etkilere sahiptir. Arapça ve Farsça “Hêl” olarak bilinen Kakule, ingilizcede “cardamom” olarak bilinmekte olup, çaya farklı bir aroma katmaktadır.Kakule günde ne kadar tüketilmeli?
Kakule çayı için; 1 bardak kaynar suya, taze çekilmiş kakule tohumlarından 1 tatlı kaşığı dolusu koyulur. 10-15 dakika demlendikten sonra elde edilen çay günde üç kez bir bardak içilir. Eğer gaz sorunu ve iştah açmak için kullanacaksanız yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir.
Kakule kilo verdirir mi?
KAKULE ÇAYI ZAYIFLATIR MI? Kakule çayı metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakmaya yardımcı olur. Ayrıca sindirim sistemi için faydalı olan kakule kilo vermek isteyenlerin sindirim sistemini düzenleyerek kilo vermesine yardımcı olur. Bu sayede kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.Kakule çayı günde ne kadar tüketilmeli?
Kakule çayı için; 1 bardak kaynar suya, taze çekilmiş kakule tohumlarından 1 tatlı kaşığı dolusu koyulur. 10-15 dakika demlendikten sonra elde edilen çay günde üç kez bir bardak içilir.Kakuleli siyah çay nasıl yapılır?
Kakule çayı hazırlamak için yarım litre sıcak su bir demliğin içine boşaltılır. 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırılarak çekirdekler sıcak suya eklenir ve 10 dakika demlenir. Eğer kakulenin toz halindeki formu kullanılacaksa bir yemek kaşığı kakule tozunun sıcak suyun içine eklenerek demlenmesi beklenir.
Güneydoğu Asya’ya özgü olan, çaylarda; hem tuzlu, hem de tatlı yiyeceklerde ve çaylarda kullanılan kakulenin tadı; biraz biberli, tatlı ve çiçeksi tatlara sahip bir tür tadı olan baharattır.