AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaktus kesildikten sonra ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaktüs kesildikten sonra ne yapılır?​

Kaktüsleri tohumla ,yavru ayırarak ya da kökten ayırmayla çoğaltabilirsiniz. En çok tercih edilen yavru ayırma yönteminde düz uçlu steril bir bıçakla tek seferde yavruyu kaktüs gövdesinden ayırın.

Kaktüste sararma neden olur?​

Kaktüste sararma neden olur?
Kaktüsün tepeden başlayarak sararması çok fazla direkt güneş ışığı aldığı anlamına gelir. Aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan bir yere geçirebilirsiniz. Kaktüs sararıyor ama sararma aşağıdan başlıyorsa o zaman durum daha ciddi demektir. Bu görüntünün sebebi kök çürümesidir.

Kaktüs kışın balkonda durur mu?​

Kaktüs kışın balkonda durur mu?
Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. Havalar bu derece soğuduğunda sık ve çok sulama yapmamalısınız.

Kesilen kaktüs nasıl Köklendirilir?​

Kaktüsü bir bıçak yardımı ile yavru kökünden ayırın. Bu ayırma işleminde olabildiğince hassas olmanızda fayda vardır. Kaktüs için uygun olan toprağı temin ettikten sonra elde ettiğiniz bu kökü iyice derine ekin. Daha sonra kısa süre içerisinde toprağını sevecek ve büyümeye başlayacaktır.

Kökü çürümeye başlayan kaktüs nasıl kurtarılır?​

Kökü çürümeye başlayan kaktüs nasıl kurtarılır?
Kaktüsü topraktan çıkarın. Yumuşamış, sararmış kısımları keskin bir bıçakla kesin. Kaktüsü ıslatmadan kuru kağıt havlu üzerinde 2 gün bekletin ki kesilen bölüm iyileşsin. Ardından kaktüs toprağına yani kumlu geçirgen toprağa kaktüsü dikin.

Kaktüsün öldüğünü nasıl anlarız?​

Kaktüsün öldüğünü nasıl anlarız?
Belirtiler: Fazla sulama: kökler boğularak ölür ve bitkinin etli gövdesi hızla çürür. Sulama eksikliği: Bir kaktüs uzun süre su almadığında, hayatta kalmak için sert bir hayatta kalma önlemi alır: rezervinde, yani etli vücudunda sakladığı suyu tüketin. Durum çok uzun sürerse, değerli sıvı bittiğinde bitki “kırışır”.
Yılan kaktüsü güneşi sever mi?​
Çiçekler için yer oldukça önemlidir. Yaz boyunca balkonunuz var ise balkonda bakabilirsiniz. İlk bahardan, sonbahara kadar da havalar eksi dereceye düşene kadar da yine balkonda kalabilirler. Güneş ışığını direk gören değilde 4,5 saat gören yer olması daha faydalı olacaktır.

Kaktüsler kışın dışarıda kalabilir mi?​

Kaktüsler kışın dışarıda kalabilir mi?
Ayı zamanda kaktüs bitkisi soğuk havalara karşı hassas bir bitki değildir. Bu nedenle soğuk havalarda ortam ısısını arttırmanıza gerek yoktur. Ancak güneşli günlerde, güneş görmesini sağlamanız bitkinizin yararına olacaktır.

Kaktüs soğuğu sever mi?​

Kaktüs soğuğu sever mi?
ISI: Kaktüsler ve bütün sukkulentler sıcağı sever. Yazın 40 dereceye kadar büyümeye devam ederler ancak daha sıcakta büyüme durur. Kışın sulanmamak kaydıyla soğuğa da dayanıklıdırlar. Sıcaklık -15 derecenin altına düşmemelidir ve çok nadir de olsa biraz su verilmelidir.

Kaktüs bitkisinin kökü var mı?​

Kaktüsler çok yağış ve su istemeyen bitkilerdir. Genellikle çöllerde ve sıcak iklimlerde yetişirler. Kökleri çok uzun ve kalındır. Bu özellikleri ve yapraklarının diken şeklinde olması onları diğer bitkilerden ayırır.

Yumuşayan kaktüs nasıl kurtarılır?​

Yumuşayan kaktüs nasıl kurtarılır?
Yumuşamış, sararmış kısımları keskin bir bıçakla kesin. Kaktüsü ıslatmadan kuru kağıt havlu üzerinde 2 gün bekletin ki kesilen bölüm iyileşsin. Ardından kaktüs toprağına yani kumlu geçirgen toprağa kaktüsü dikin.

Kökü kuruyan kaktüs nasıl canlandırılır?​

Kökü kuruyan kaktüs nasıl canlandırılır?
Kaktüsüm kuruyor ne yapmalıyım? Kaktüsü ıslatmadan kuru kağıt havlu üzerinde 2 gün bekletin ki kesilen bölüm iyileşsin. Ardından kaktüs toprağına yani kumlu geçirgen toprağa kaktüsü dikin. Toprak tamamen kurumadan asla su vermeyin.
24 saat dikmeden ayrılan kaktüsü bekletin. Kesilen ucun üzerinde zar oluşumu gözledikten sonra yeniden toprağa dikebilirsiniz. Ayrıca daha hızlı köklenmesini istiyorsanız kopan bir kaktüsün ucunu suda da köklendirebilirsiniz.

Kaktüs çoğaltma nasıl yapılır?​

KAKTÜS NASIL ÇOĞALTILIR? Kaktüs yetiştiriyorsanız bir süre sonra kaktüsün yanlarında yeni küçük yavrular görebilirsiniz. Bu yavrular ile karşılaştığınızda kaktüsünüzü çoğaltabilirsiniz. Kaktüsü bıçak yardımı ile yavru kaktüsten ayırarak yeni bir saksıya koymalısınız.

Kaktüs ne kadar süre yaşar?​

Kaktüs ne kadar süre yaşar?
Uygun koşulların sağlandığı bir ortam içerisinde yer alan bir kaktüs yaklaşık olarak 150 ile 200 yıl arasında yaşayabilmektedir. 1750 kadar bilinen türü bulunmaktadır. Kaktüs adı Yunancadan gelmiştir. Bununla birlikte Yunanca içerisinde dikenli anlamına gelmektedir.

Kesilen kaktüs hemen dikilir mi?​

Kesilen kaktüs hemen dikilir mi?
Kaktüs kesildikten sonra ne yapılır? 24 saat dikmeden ayrılan kaktüsü bekletin. Kesilen ucun üzerinde zar oluşumu gözledikten sonra yeniden toprağa dikebilirsiniz. Ayrıca daha hızlı köklenmesini istiyorsanız kopan bir kaktüsün ucunu suda da köklendirebilirsiniz.
Kaktüs yavrusu nasıl Köklendirilir?​
Kaktüsten kök alma yani çoğaltma işlemi için bıçak kullanılabilir. Kaktüsün yan kısımlarında yeni ve küçük boyutlarda kaktüsler çıkar. İşte bunlar yeni bir kaktüs ekimi için değerlendirilebilir. Bıçak vasıtası ile bu yavru kaktüsler kesilebilir.

Kaktüslerin yavru vermesi için ne yapmalı?​

Kaktüslerin yavru vermesi için ne yapmalı?
Adım: Kaktüs Çoğaltma Toprağı ekledikten sonra çok az miktarda can suyunu verin. Birkaç gün geçtiğinde yeni bitkiniz kendi yuvasına alışmış ve büyümüş olacaktır. Bu işlem için Haziran ve Eylül ayları ideal olacaktır. Yeterli vitamini aldığında bazen ilkbahar döneminde de yavrulamaya şahit olabilirsiniz.

Kaktüsleri Ne zaman sulamalı?​

Kaktüsleri Ne zaman sulamalı?
Kaktüs yetiştirilirken ilkbahar, yaz ve güz mevsimlerinde haftada bir olarak düzenli sulama yapmak gerekir. Kış aylarında ise uzun güncel boyunca kaktüs suya gereksinim duymaz. Bu açıdan 3 ay boyunca susuz olarak canlı kalabilir.

Sukulentim çürüyor ne yapmalıyım?​

‘Sukulent böceklenmesi’ ve ya ‘sukulent kökten çürümesi’gibi durumlarda bitkinizi sökerek, yeni bir toprak ve saksıda yetiştirmeyi deneyebilirsiniz.Dayanıklı bir bitki olmasına rağmen kısa sürede çürüdüğünü gözlemliyorsanız güneş ışığına direkt maruz kalıyor olabilir.

Kökü kopan kaktüs nasıl dikilir?​

Kökü kopan kaktüs nasıl dikilir?
 
Kaktüsün kökü koptuğunda onu kurtarmanın bazı adımları vardır:

1. Öncelikle kopan kaktüsü bir süre bekletin. Kesilen bölümün üzerinde zar oluşumu başlamalıdır ki toprağa dikildiğinde daha iyi köklenme gerçekleşsin.

2. Ardından kesilen kaktüsü kumlu ve geçirgen bir toprağa dikin. Toprağın tamamen kurumasına izin vermeden hafif nemli tutmaya dikkat edin.

3. Kesilen kaktüsü dikmeden önce 24 saat kadar bekletmek, ilk başta su ile temasını sınırlayarak zar oluşumunu teşvik edebilir.

4. Eğer daha hızlı köklenmesini istiyorsanız, kopan kaktüsün ucunu suya da koyarak köklendirme işlemi yapabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek kopan kaktüsü kurtarabilir ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst