AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kake nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kake nasıl yapılır?​

Öncelikle rezeneyi ocakta 2 dk. kadar kavuruyoruz ve ardından havanda dövüyoruz veya rondoda çekebilirsiniz. Susam ve kendir tohumunu 5 dk. kadar sürekli karıştırarak tavada kavuruyoruz. Çiğ kokuları çıktıktan sonra ocaktan alıp yarım paket margarini ve rezeneyi ekleyip margarinin erimesini bekliyoruz.

Rakı yapımında hangi anason yağı kullanılır?​

Rakı yapımında hangi anason yağı kullanılır?
Lezzetli bir rakı yapabilmek için ihtiyacınız olan kesinlikle distile anason yağıdır. Distile anason yağı, anason tohumlarının su buharı ile damıtılmasıyla elde edilir ve en saf anason ürünüdür.

Yapımı rakı neden Beyazlamaz?​

Yapımı rakı neden Beyazlamaz?
neden mi..? çünkü beyazlaşma yoksa o rakının en az 38 derece alkol içerdiği anlamına gelir.. böylece alkolün derecesini ölçen aletlerden çok önce, rakının yeterli alkole sahip olup olmadığı bu şekilde anlaşılabiliyordu.. işte buna sebep olan da anason yağının özelliği..

Rezene tadı neye benzer?​

Anason ve maydanoz gibi bitkilerle aynı familyadan olan rezenenin anasona benzer aromatik bir tadı vardır. Bu tatlımsı tat anetol denilen bir maddeden kaynaklanır. Aynı madde anasonda da bulunduğu için rezeneye de anasona benzer bir tat verir.

Rezene zararları nelerdir?​

Rezene zararları nelerdir?
Daha fazla tüketilen rezene çayı ciltte kızarıklık ve döküntü gibi sorunlar oluşturabilir. Bunun yanında çok fazla tüketilen rezene çayı bazı kişilerde kusma ve mide bulunmasına sebebiyet verebilir. Yaşlı ve hamile kişilerin doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir.

Antep Kahkesi nasıl yapılır tarifi?​

Antep Kahkesi nasıl yapılır tarifi?
Tereyağı eridikten sonra geniş bir yoğurma kabına alıp sıvı malzemeleri ve 1 çay kaşığı tarçını ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra un, irmik ve kabartma tozunu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yumuşak olması ağızda dağılmasını sağlıyor. Hamuru yoğurduktan sonra 10 dk. kadar dinlendiriyoruz.

Hatay Kahkesi nasıl yapılır?​

Antakya Kömbesi/Kahkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını altlı üstlü 190 dereceye ayarlayın.
- Koroplast pişirme kağıdını tepsiye koyun.
- Şekeri ve tereyağını karıştırıp yağ ve sütü ekleyin.
- Baharat karışımı için havanda mahlep ve karanfilleri dövün.
- Üzerine muskatı rendeleyin.

Rakı yapımında anason yağı nasıl kullanılır?​

Rakı yapımında anason yağı nasıl kullanılır?
Bir kapta 1 litre etil alkol ile 3 cc ANASON YAĞI karıştırılır. Ayrı bir kapta 1.2 litre su ile 5 adet kesme şeker karıştırılır. Daha sonra hazırlanan bu iki karışım birbiri ile karıştırılır. Buzdolabında 2 gün dinlendirilir ve içime hazır hale gelir.

Anason aroması mı anason yağı mı?​

Anason aroması mı anason yağı mı?
Anason aroması rakı yapımı için uygun değildir. anason aroması daha çok pastacılık,mutfak,masaj vb sektörlerde kullanılır. Anason yağı nasıl yapılır? Rakılık anason yağı ise tamamen rakı yapımı için özel olarak geleneksel damıtma (distilasyon) yöntemi ile elde edilmiş uçucu,saf,değerli yağlardır.

Ev yapımı rakı neden bulanır?​

yani etil alkolden rakınızı yaparken bir baktınız beyazlamış. bunun sebebi, normalde 45 derece olması gereken rakı karışımınızın derecesinin 38 derecenin altına düşmesi. demek ki ya alkolünüzü aktif karbondan geçirirken derecesi düştü, buharlaştı vs. ya da suyunu fazla koydunuz. sonuçta karışımdaki alkol %38’in altına …

Koy Kahkesi nasıl yapılır?​

Koy Kahkesi nasıl yapılır?
Öncelikle rezeneyi orta ateşte 2 dk. kadar kavuruyoruz ve ardından havanda dövüyoruz ya da öğütebiliriz. Susam ve kendir tohumunu 5 dk. kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Çiğ kokuları çıktıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve rezeneyi ekleyip tereyağının tamamen erimesini bekliyoruz.

Köy Kahkesi nedir?​

Köy Kahkesi nedir?
Antep yöresine ait sevilen tatlı türlerinden olan Köy Kahkesi, rezene, çörek otu, tarçın ve susam gibi baharatları içerisinde bulundurmasıyla pek çok kişiye ilginç gelmektedir. Antep yöresinde tarihi çok eski olan bu tatlı çeşidi 1900’lü yılların başında Suriye’nin Halep kentinden getirilmiştir.

1 adet köy Kahkesi kaç kalori?​

Bu yemek 15 malzeme ile yapılır. Bu yemeğin 100 gramı 408.1 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 1297.6 gram olup 5294.8 kalori içermektedir. Bu yemek Yağ, Kalori, Karbonhidrat yönünden zengindir.

Bayram Kahkesi nasıl yapılır?​

Bayram Kahkesi nasıl yapılır?
Pekmez, süt, rezene, çörek otu, zeytinyağı ve alabildiğince unu geniş bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru bir süre dinlendirip mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Halka şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Antep Kahkesine ne konur?​

Antep Kahkesine ne konur?
Köy Kahkesi (Gaziantep’imin Bayram Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin.
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı pekmez.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 2 kahve fincanı çörekotu.
- 2 kahve fincanı susam.
- 1 çay bardağı kendir tohumu (çetene)

Gaziantep Ramazan Kahkesi nasıl yapılır?​

Ramazan Kahkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabımiza ılık süt, mahlep, maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurta aklarını koyup karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ilave edelim.
- Yumuşak bir hamur yapalım.
- onrasında İnce uzun şeritler yapıp, iki ucunu ortada birleştirelim.

Antep Kahkesi ne demek?​

Antep Kahkesi ne demek?
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: Antep Köy Kahkesi Gaziantep’te özellikle Ramazan Bayramlarında yapılan mayana (rezene), çörek otu, tarçın ve susam gibi baharatlar içeren özel bir kurabiyedir. Nohut mayası ile özel işlemlerden geçirilerek üretilir. Ağızda dağılan ve tazeliğini 3-4 ay koruyan bir üründür.

1 tane kahke kaç kalori?​

1 tane kahke kaç kalori?
Bu yemeğin 100 gramı 387.6 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 118.3 gram olup 458.7 kalori içermektedir. Bu yemek Yağ, Kalori, Karbonhidrat yönünden zengindir.

Tırtıl kurabiye malzemeleri nelerdir?​

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış – 125 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker.
- 2 adet yumurta.
- 1 adet kabartma tozu.
- 1 adet vanilya.
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı)

Bayram Kahkesi malzemeleri nelerdir?​

Bayram Kahkesi malzemeleri nelerdir?
Bayram Kahkesi Tarifi İçin malzemeler
- 2 yemek kaşığı pekmez.
- 1 su bardağı süt.
- 1 çay kaşığı rezene.
- 1 çay kaşığı çörek otu.
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta.
- Un.

Ramazan kahkesi nasil yapılır?​

Ramazan kahkesi nasil yapılır?

Bayram kahkesi nasıl yapılır?​

 
Antep Kahkesi nasıl yapılır?
Tereyağı eridikten sonra geniş bir yoğurma kabına alıp sıvı malzemeleri ve 1 çay kaşığı tarçını ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra un, irmik ve kabartma tozunu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yumuşak olması ağızda dağılmasını sağlıyor. Hamuru yoğurduktan sonra 10 dk. kadar dinlendiriyoruz.

Antep Kahkesi ne demek?
Antep Kahkesi, Gaziantep'te özellikle Ramazan Bayramlarında yapılan mayana (rezene), çörek otu, tarçın ve susam gibi baharatlar içeren özel bir kurabiyedir. Nohut mayası ile özel işlemlerden geçirilerek üretilir. Ağızda dağılan ve tazeliğini 3-4 ay koruyan bir üründür.

Gaziantep Ramazan Kahkesi nasıl yapılır?
Kabımıza ılık süt, mahlep, maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurta aklarını koyup karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra ince uzun şeritler yapıp, iki ucunu ortada birleştiriyoruz.

Koy Kahkesi nasıl yapılır?
Öncelikle rezeneyi orta ateşte 2 dk. kadar kavuruyoruz ve ardından havanda dövüyoruz ya da öğütebiliriz. Susam ve kendir tohumunu 5 dk. kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Çiğ kokuları çıktıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve rezeneyi ekleyip tereyağının tamamen erimesini bekliyoruz.

Bayram Kahkesi nasıl yapılır?
Pekmez, süt, rezene, çörek otu, zeytinyağı ve unu karıştırıp yoğurarak hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamuru dinlendirip mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Halka şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizerek sıcak fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Ramazan kahkesi nasıl yapılır?
Ramazan kahkesi tarifi için detaylı adımları görmek isterseniz lütfen biraz daha detay verin, size nasıl yapıldığını adım adım anlatayım.
 
Geri
Üst