AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kakaolu Portakallı Islak Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kakaolu Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı damla çikolata (Varsa koyun)
Sosu için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
40 gram çikolata

Kakaolu Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kekimizi hazırlayalım. Yumurtayla şekeri iyice çırpıp, diğer malzemeleri de ekleyelim.
Normal keke göre daha akışkan bir hamur elde ediyoruz.
Yağlanmış büyük boy kare yada dikdörtgen borcama döküp 175 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz.
Kürdanla pişip, pişmediğini kontrol ediyoruz.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.
Malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırıyoruz.
Altını yakıp karıştırarak fokurdayana dek pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
Keki fırından çıkarıp, 5 dakika bekletiyoruz. Sosumuz ılık kekimiz sıcak olacak.
Sosun yarısını döküp, istediğimiz ölçüde dilimliyoruz.
Kalan sosu da yavaş yavaş döküp 1-2 saat bekletiyoruz.
Üzerini süsleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kakaolu Portakallı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst