AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kakaolu Pandispanya

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kakaolu Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
5 tane l yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı kaynamış su
1 fiske tuz

Kakaolu Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta aklarını ve sarısını ayırıp önce aklarının içine şekerimizin yarısını döküp bir fiske tuz atarak kar gibi olana kadar 7-8 dakika mikserle çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta şarkılarının içine şekeri döküp 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ekleyip tekrar karıştırmaya devam. Ediyoruz krema kıvamına gelene kadar.
Toz malzemelerimizi de 2 kez eleyerek sarı yumurta karışımına ekleyip karıştırıyoruz. Mikserle artık işimiz bitmiş. Oluyor bir spatula yardımı ile beyaz kar gibi çırptığımız yumurta aklarını üç bölme halinde diğer karışımımıza ekliyoruz.
Yalnız havalandırarak karıştırmalıyız ki pandispanyamız kabarsın üç bölme şeklinde ekleyip birbiriyle iyice karışınca kalıbımızın içine dökün.
Önce 200 derece ısıtılmış fırında koyuyoruz 3 dakika 200 derece durduktan sonra 150 dereye alarak yaklaşık 35-40 dakika fırınınıza göre pandispanyayı pişiriyoruz.
Fırından çıkarır çıkarmaz fırın telinin üzerine ters çevirip soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra pandispanyayı streçleyip bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün pastamızı yapmaya başlayabiliriz.
Not: Pandispanya 18 cm kalıp içindir çemberin yüksekliği 15 cm olmalı

Kakaolu Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst