Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzeri için;
Damla çikolata (arzuya bağlı)
Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün gereçleri güzelce karıştıralım ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar unumuzu ekleyelim.
Elimizle ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp istediğimiz biçimi verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine isterseniz damla çikolata koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk. Pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzeri için;
Damla çikolata (arzuya bağlı)
Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün gereçleri güzelce karıştıralım ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar unumuzu ekleyelim.
Elimizle ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp istediğimiz biçimi verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine isterseniz damla çikolata koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk. Pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı