AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kakaolu kekin ustune ne konur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kakaolu kekin üstüne ne konur?​

Kakaolu kekinizi dilimledikten sonra porsiyonları çikolatalı sos ile süsleyebilir arzu ederseniz sıkma torbası yardımı ile de beyaz krem şanti ile süsleyebilir üzerine bir adet kırmızı şekerleme de ekleyebilirsiniz.
Çikolatalı sütle kek yapılır mı?
Kakaolu Sütlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ve sıvı yağ iyice sütle birlikte çırpın. Hemen arkasından şeker un kakao ve vanilyada konur en son kabartma tozu koydum. Ben ki etkisi geçmesin kabartma tozunun içine iki çay kaşığı da tarçın koydum varsa sizde ceviz de koyabilirsiniz.

Çikolatalı sade kek nasıl yapılır?​

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım, unu, sütü, yağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek tekrar çırpalım. Kek kalıbımıza tereyağ sürelim, harcımızın dörtte üçünü kek kalıbına dökelim, kalan dörtte birine kakao ilave edip iyice karıştıralım ve kek kalıbına ilave edelim. Çatal ile hamura şekil verelim.
Kekin uzerine ne serpilir?
Damla çikolatalar da üzerine serpilir. İster bir çatalla tek yöne bir kere karıştırılabilir. Fırına verilir. Fırından çıkınca sıcağı gidince arzuya göre pudra şekeri dökülerek servis edilebilir.
Etiket Arşivi: Kek Çeşitleri
Sütlü çikolatalı kek nasıl yapılır?
Sütlü Çikolatalı Kek Tarifi
- 3 yumurta.
- Öncelikle şeker ve yumurtayı mikserle 3-4 dakika çırpıp süt ve yağı ekleyelim.Biraz karıştırdıktan sonra kuru malzemeleride eleyerek ekleyelim..
- yarım kutu(100ml) kremayı ısıttım.içine 80 gr kadar çikolata ekledim.Benim gibi sütlü ve bitter karışık kullanabilirsiniz)
- Afiyet olsun.

Süt ile kek nasıl yapılır?​

Kek hamuru için öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da malzemeye ekleyip güzelce karıştırın. Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin.
Çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?
Çikolatalı Kolay Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk başta yumurta ile şekeri çırpıyoruz sonra vanilya, süt, sıvı yağ, kakao ve çikolatalı fındık kremasını ekleyip karıştırıyoruz.
- En son kabartma tozu ve unu ilave ediyoruz. Karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kekin üstüne sıcak puding dökülür mü?​

Fırından çıkan kek biraz soğuyunca üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir. Bu arada puding hazırlanır, piştikten sonra sıcakken kekin üzerine dökülür.
Kekin üzerine sos nasıl yapılır?
Süt ve şekeri sos tenceresinde ısıtarak başlayın. Ardından içerisine sıvı yağ ve kakao ilave ederek kıvamı hafif toparlayıncaya kadar karıştırın. Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır.

Geri