SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
3-3,5 su bardağı un denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur olacak
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet yapılışı için; şekeri ve suyu ufak bir tencereye ekleyip, beş dakika kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra ılık halde kullanıyoruz.
Hamurun yapılışı için; yumurta, şeker, sıvı yağ düzgünce çırpılır ve akabinde kabartma tozu, kakao, eklenir ve sonrasında yumuşamış margarin eklenir ve yoğurulur en sona unumuzu ekliyoruz denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp, yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
180 derecede ortalama 15 dakika pişiriyoruz. Birinci sıcağı çıktıktan sonra hazırladığımız şerbetimize atıp çevirip, bir kaç dakika bekletip servis yapacağımız tabağımıza koyuyoruz.
Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip, servis ediyoruz, afiyetler olsun instacanlarr. Daha çok pratik tanım için takıp etmeyi unutmayın
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
3-3,5 su bardağı un denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur olacak
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet yapılışı için; şekeri ve suyu ufak bir tencereye ekleyip, beş dakika kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra ılık halde kullanıyoruz.
Hamurun yapılışı için; yumurta, şeker, sıvı yağ düzgünce çırpılır ve akabinde kabartma tozu, kakao, eklenir ve sonrasında yumuşamış margarin eklenir ve yoğurulur en sona unumuzu ekliyoruz denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp, yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
180 derecede ortalama 15 dakika pişiriyoruz. Birinci sıcağı çıktıktan sonra hazırladığımız şerbetimize atıp çevirip, bir kaç dakika bekletip servis yapacağımız tabağımıza koyuyoruz.
Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip, servis ediyoruz, afiyetler olsun instacanlarr. Daha çok pratik tanım için takıp etmeyi unutmayın
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı