AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kakaolu Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya (Ben damla sakızlı kullandım)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 su bardağı süt (Daha ıslak isterseniz süt ölçüsünü arttırabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Kakaolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın. Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Akabinde içerisine sütü, sıvı yağı ek edin. Vanilinide ekleyin. koyup tekrar karıştırın.
Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
Karışıma ekleyin. Son bir sefer daha güzelce çırpın.
Yağlanmış, ısıya güçlü bir kabın içerisine karışımı döktükten sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Sosun hazırlanışı için keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
Sıvı yağı da ek edin kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın. Kaynağınca ocaktan alın.
Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin (Ben ılık sos yapıyorum biri soğuk biri sıcak olunca daha âlâ oluyor)
Sosunu sünger üzere çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Kakaolu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst