AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kakaolu Islak (Brownie) Kurabiye Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kakaolu Islak (Brownie) Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;
2,5 çay bardağı şeker
2,5 çay bardağı su
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un

Kakaolu Islak (Brownie) Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırarak kaynamaya bırakalım kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım,soğuması için farklı bir kaba aktaralım.
Şerbet soğurken hamurumuzu hazırlayalım.
Yoğurma kabına yumurtayı kırarak mikserle çırpalım.
Üzerine şekeri ve margarini de ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Daha sonra sıvı yağ,elenmiş kakao,vanilya,kabartma tozu ve unu (kontrollü ek edelim) ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Kıvam alan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alalım ve elimizle yuvarlayarak biçim verelim.
Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili tepside evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
Fırından aldığımız kurabiyeleri soğuyan şerbetin içerisine atıp şerbetin içerisinde 2-3 saniye kadar zıt yüz ederek bekletelim sonra servis tabağına alalım.
Kurabiyelerimizi dilediğimiz üzere süsleyerek(hindistan cevizi,toz fındık yahut toz antep fıstığı) servis edelim.
Afiyet olsun.

Kakaolu Islak (Brownie) Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst