AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kakaolu İrmik Helvası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kakaolu İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı irmik
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığına yakın kakao
2 yemek kaşığına yakın damla çikolata (İsteğe bağlı)
İçi ve süslemesi için;
Ceviz yada antep fıstığı

Kakaolu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye süt, su ve şeker alınır ve kaynadığıda ocağın altı kapatılıp kakao eklenir.
Başka bir tavaya yağ ve irmik konulur. Rengi dönecek formda kavrulur. Ceviz yada antep fıstığı eklenerek az daha kavrulup, altı kapatılır.
Hafif kızgınlığı (Fazla sıçramasın diye) gidince öbür tenceredeki kakaolu şerbet eklenir. Ocağın altı yakılır ve bir iki çeşit karıştırılır.
Hafif kızgınlığı (Fazla sıçramasın diye) gidince öbür tenceredeki kakaolu şerbet eklenir. Ocağın altı yakılır ve bir iki tıp karıştırılır.
Hafif sulu kalacak halde taraf ocaktan alınır. Şayet isterseniz damla çikolatalar eklenir ve kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
Servis edilecekken şekillendireceğiniz vakit içerisine dondurma konularak yada yanına dondurma konularak servis edilebilir. Afiyet olsun.
Kakaolu İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst