- Konu Yazar
- #1
Kakaolu En Kolay Pankek Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un+3 yemek kaşığı)
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Pişirme aşamasında kullanmak için;
Sıvı yağı
Servis önerisi:
Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata
Kakaolu En Kolay Pankek Tanımı Yapılışı
Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak yeterlice mikserle çırpalım.
Süt, un, kakao kabartma tozu, vanilya ek edip mikser ile de çırpalım. ( kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur) hazırlayalım.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim.
Fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.
Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
1 yemek kaşığı ile hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile zıt çevirelim, diğer taraflarını da pişirelim.
Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
Üzerine yanına zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un+3 yemek kaşığı)
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Pişirme aşamasında kullanmak için;
Sıvı yağı
Servis önerisi:
Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata
Kakaolu En Kolay Pankek Tanımı Yapılışı
Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak yeterlice mikserle çırpalım.
Süt, un, kakao kabartma tozu, vanilya ek edip mikser ile de çırpalım. ( kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur) hazırlayalım.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim.
Fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.
Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
1 yemek kaşığı ile hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile zıt çevirelim, diğer taraflarını da pişirelim.
Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
Üzerine yanına zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.