SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
50 gram kakao
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için;
Pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içerisine 50 gram kakao, 1 su bardağı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağı alarak güzelce karıştıralım.
Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtayla karışana kadar mikser ile çırpalım.
Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
Üzerine 6 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kapatalım 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra tatlı kaşığıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım elimizle yuvarlayalım,bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olalım.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°c fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından alalım çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
50 gram kakao
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için;
Pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içerisine 50 gram kakao, 1 su bardağı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağı alarak güzelce karıştıralım.
Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtayla karışana kadar mikser ile çırpalım.
Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
Üzerine 6 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kapatalım 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra tatlı kaşığıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım elimizle yuvarlayalım,bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olalım.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°c fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından alalım çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı