AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kakao cekirdeklerinden icecek yapan Kasif hangi Millettendir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kakao çekirdeklerinden içecek yapan Kaşif hangi Millettendir?​

Belirli bir süre, İberya Yarımadası da dahil olmak üzere pek bir üne kavuşamamıştır. Bu sırada kaşif Cortez’in Meksika’ya gelmesi (1519) ve Azteklerin ona bir bardak kakaolu içecek sunması ile olaylar gelişmeye başlamıştır.
Bitter çikolatanın ham maddesi nedir?
Çikolatanın ana maddesi kakaodur. Bitter çikolata ise az şeker, kakao yağı ve kakaodan oluşur. Kakaonun miktarı artıkça çikolata sertleşir ve acılaşır. Fakat kakaonun içerisinde bulunan antioksidan öğeler de artan kakao miktarıyla fazlalaşır.
Ham kakao tozu ile ne yapılır?
Ham Kakao tozumuzu sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, krep, dondurma tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Çikolata çiçeklenmesi nasıl önlenir?​

Çikolatanızın çiçeklenmesini önlemek için, 25 derece sıcaklıkta hava almayan bir kapta saklayın. Buzdolabı çikolata için çok nemli olduğundan, mutfağınızın serin bir bölümünde, loş bir kiler gibi veya bir rafta saklayın.
Kakao çekirdeğinden çikolata nasıl yapılır?
Öğütme öncesinde çekirdekler kırılır, kabuklar eleme ve üfleme ile uzaklaştırılarak kakao nibi elde edilir. Tablomuzu özetlemek istersek : Kakao Çekirdeği, temizlenir, kavrulur, kabuklarına ayrılır, 2 kez öğütülür ve Çikolata Kitlesi NİBS elde edilir. Nibs’in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir.
Kakao çekirdeğinin üzerinde büyüdüğü ağaçlar aslen Meksika bölgesidir.?
Kakao çekirdeğinin üzerinde büyüdüğü ağaçlar aslen Orta Amerika’dan (modern Meksika bölgesi). Diğer pek çok flora temsilcisi gibi, bu kıtanın Avrupalılar tarafından açılmasından bu yana, dünyaya dağılmışlardır. Şu anda, kakao kelimenin tam anlamıyla iklim koşullarının izin verdiği tüm ülkelerde üretilmektedir.
Kakao ucundan presleme işlemi ile elde edilen kakao yağı şu özelikleri gösterir: 20˚C’nin altında gevrek yapı, yaklaşık 35˚C’de erime noktası ile birlikte 30˚C-32˚C civarında yumuşama. Kakao yağı sayılı gliseridlerden oluşur. İki çalışma bütünü oluşturan gliseridlerin yüzdelerini göstermektedir: Kakao, tropik ağaç tohumlarıdır.
Peki, kakao çekirdeğin faydaları nelerdir?
Bu durumda, faydaları ve zararları neredeyse eşdeğer olan kakao çekirdekleri, yüksek karbonhidrat içeriği, kafein ve kalori içeriği nedeniyle iyi bir enerji kaynağı olabilir. Ayrıca ürünün tıpta ve kozmetikte kullanıldığı antioksidanları da unutmamalıyız. Önemli değil, ama yine de vitamin ve lifin oynadığı tartışılmaz bir rol.
 
Geri
Üst