AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kakao cekirdeklerinden icecek yapan ispanyol kasif kimdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kakao çekirdeklerinden içecek yapan ispanyol kaşif kimdir?​

Büyük İspanyol kâşif Hernando Cortez, Meksika’yı keşfi sırasında, Aztek Kızılderilileri’nin kakao tohumlarıyla, ‘sıcak içecek’ anlamına gelen “chocolatl” adlı bir içecek hazırlayıp içtiklerini gözlemlemiş. 1519 yılında, günde 50 porsiyon chocolatl içtiği rivayet edilen İmparator Montezuma, İspanyol konuklarına altın …

Çikolatayı ilk kim yedi?​

Çikolatayı ilk kim yedi?
Çikolatanın geçmişi bundan tam 4000 yıl öncesine dayanıyor. Tarihi kaynaklara göre çikolata ilk kez Meksika topraklarında içecek şeklinde kullanılıyor. M.Ö. 1900’lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler’den önceki toplumun keşfi.

1847 de çikolatayı ilk keşfeden Joseph Fry nerelidir?​

Yenmesi için imal edilen ilk çikolata ise 1847’de Joseph Fry isimli bir İngiliz tarafından üretildi. 1875’te İsviçreli Daniel Peter sekiz yıllık bir çabanın ardından çikolatanın özüne yoğunlaştırılmış süt katmanın yolunu bularak bugünkü sütlü çikolatanın babası oldu.

Çikolata fabrikası ilk nerede kurulmuştur?​

Çikolata fabrikası ilk nerede kurulmuştur?
18. yüzyıla geldiğimizde 1765’te Almanya’da Steinhund çikolata fabrikasının kurulduğunu ve Kuzey Amerika’da suyla çalışan ilk kakao değirmeninin açıldığını görüyoruz. 19. yüzyılda çikolata hayatın her alanında karşımıza çıkar.

Nestle 1927 ne anlama gelir?​

Nestlé 1927, yüz yılı aşkın süredir Türkiye’de olan çikolata ustası Nestlé’nin bu topraklarda açtığı ilk çikolata fabrikasının yılına atfen geliştirdiği özel bir çikolata serisi.

Nestle 1927 kimin?​

Nestle 1927 kimin?
Dünyada milyonlarca insanı çikolatayla tanıştıran ve 1927 yılında Türkiye’nin ilk çikolata fabrikasını kuran Nestlé, Türkiye’de ürettiği ilk çikolatanın anısına geliştirdiği özel bir seriyi tüketicilerinin beğenisine sunuyor.

Nestle çikolata içinde ne var?​

Şeker, yağsız süttozu, kakao yağı, kakao kitlesi, süt yağı, emülgatör (ayçiçek lesitini), tuz, aroma verici (vanilin).

Nestle çikolata Türkiyeye ilk ne zaman geldi?​

Nestle çikolata Türkiyeye ilk ne zaman geldi?
Türkiye’de ise Nestlé, 1900’lerin başında Karaköy’de açılan ilk şubesi ile Türkiye’yi çikolatayla tanıştırdı. 1927’de İstanbul Feriköy’de Türkiye’nin ilk çikolata fabrikasını kuran Nestlé, Türkiye’de çikolata ile birçok ilki gerçekleştirdi; ilk sürme çikolata CHOKELLA Nestlé aracılığıyla Türk tüketicisiyle buluştu.
 
Kakao çekirdeklerinden içecek yaparak ünlü olan İspanyol kaşif Hernando Cortez'dir. 1519 yılında Meksika'yı keşfederken Aztek Kızılderilileri'nin kakao tohumlarından hazırladığı "chocolatl" adlı içeceği gözlemlemiştir. İmparator Montezuma'nın da günde 50 porsiyon chocolatl içtiği söylenmektedir.

Çikolatanın tarihi 4000 yıl öncesine dayanmaktadır ve ilk kez Meksika topraklarında içecek olarak kullanılmıştır. M.Ö. 1900'lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler'den önceki toplumun çikolatayı keşfettiği düşünülmektedir.

1847'de çikolatayı ilk keşfeden kişi İngiliz Joseph Fry'dır. Daha sonra 1875 yılında İsviçreli Daniel Peter sütlü çikolatanın yolunu bulmuştur.

Çikolata fabrikasının ilki ise 18. yüzyılda 1765'te Almanya'da Steinhund çikolata fabrikasıyla kurulmuştur. Kuzey Amerika'da ise suyla çalışan ilk kakao değirmeni açılmıştır.

Nestlé'nin 1927 serisi Türkiye'de çikolata üretimine başladığı yıl olan 1927'ye atıfta bulunmaktadır. Türkiye'ye çikolata ilk olarak 1900'lü yılların başında Nestlé tarafından tanıtılmıştır. 1927'de ise İstanbul Feriköy'de Türkiye'nin ilk çikolata fabrikası açılmıştır. Bu tarihte Türkiye'de birçok çikolata ilki yaşanmıştır.
 
Geri
Üst