- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kajun baharatlı patates çeşnisi nerelerde kullanılır?
Patates ve tavuğa da çok yakışır. Izgaralarda, balık, et ve tavuk yemeklerinde kullanılır. Kajun baharatı Hint ve Fransız mutfaklarının en sevilen baharatlarından biridir. Kajun baharatını etlerin üzerine tuz atar gibi serpebilir ya da etleri bu baharatla marine edebilirsiniz.Kajun baharat ne kadar?
indirimle Arifoğlu 60 gr Cajun Seasoning Baharat Kajun Baharatı 15 TL’ye, %7 indirimle Arifoğlu 1000 gr Cajun Seasoning Baharat Kajun Baharatı 121 TL’ye, C indirimle Doğal Özel Karışım Cajun Baharatı 100 Gr Paket Kajun Baharatı 19 TL’ye sahip olabilirsiniz.Amerikan yemeklerinin vazgeçilmezi olan kajun baharatı da, farklı baharat karışımlarının birleşiminden oluşur. Et ve fırın yemeklerine çok yakışan kajun baharatı, en çok patates yapımında kullanılmaktadır. Bu yüzden ülkemizde ‘patates baharatı’ ismiyle de bilinir.
Cajun baharatlı patates kızartması nasıl yapılır?
Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun.
- Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin.
- O sıradan bir tavanın içerisinde yağı kızdırmaya başlayın.
- Suyun içerisindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün.
Patates Kızartmasında kajun baharatı nasıl kullanılır?
Bir mutfak havlusunun üzerine alıp tamamen kuru bir hale getirin. Patateslerinizi kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili tabağınızın üzerine alın ve bolca baharat serpin. Ardından da servis edin. Afiyetler olsun!