AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kajun baharatı neler yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Cajun baharatı içinde neler var?
Kajun Baharatı ürünü içerisinde; Soğan, Sarımsak, Kereviz Toz, Karabiber, Tatlı Toz Biber, Kekik, Zerdeçal, Kişniş, Kimyon, Zahter, Yenibahar, Tuz bulunmaktadır.

Cajun baharatı makarnada kullanılır mı?
Makarna haşlanırken küçük bir tencerede tereyağını eritip kırmızı biberli domates sosunu döküyoruz. Sos kaynayınca 2-3 dk kadar pişiriyoruz. Daha sonra kajun, kekik, bir çay kaşığından az tuz (kajun kullaniyorsaniz içinde tuz da olduğunda fazla koymayın).

Kajun baharatlı patates kızartması nasıl yapılır?
Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyun. …
Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin.
O sıradan bir tavanın içerisinde yağı kızdırmaya başlayın.
Suyun içerisindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün.
Kajun baharatı evde nasıl yapılır?
Cajun Baharatı Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı soğan tozu.
2 yemek kaşığı sarımsak tozu.
2 yemek kaşığı kurutulmuş kekik.
1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen.
1 yemek kaşığı zerdeçal.
3-4 yemek kaşığı toz kırmızı biber.
1 yemek kaşığı kimyon.
1 yemek kaşığı toz karabiber.
Cajun baharatı köftede kullanılır mı?
Tıpkı tavuklar gibi, etleri de kajun baharatıyla marine edebilirsiniz. Köftelerin içine ekleyebilir, makarna soslarına katabilirsiniz.

Kajun baharatı tavukta kullanılır mı?
Kajun baharatının kullanım alanlarından biri de tavuk ve kırmızı et yemekleridir. Etler pişirilmeden önce kajun baharatıyla marine edilir ve fırına verilir. Böylece lezzetli yemekler hazırlanabilir.

Kajun hangi yemeklerde kullanılır?
Kajun ya da cajun baharatı salata ve soslarda kullanılan bir çeşnidir. Patates ve tavuğa da çok yakışır. Izgaralarda, balık, et ve tavuk yemeklerinde kullanılır. Kajun baharatı Hint ve Fransız mutfaklarının en sevilen baharatlarından biridir.
 
Geri
Üst