AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaizen sertifikasi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kaizen sertifikası ne işe yarar?​

Değişim Ve Sürekli İyileştirme (Kaizen) Eğitimi Kursu ise Değişim Ve Sürekli İyileştirme (Kaizen) Eğitimi mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 24 saatlik Değişim Ve Sürekli İyileştirme (Kaizen) Eğitim sonunda alması öngörülen sertifikadır.

Kaızen eğitimi nedir?​

Kaizen (Sürekli İyileştirme) Eğitimi Doğu kültüründe sürekli ve bitmeyen iyileştirme anlamına gelen KAIZEN, küçük küçük de olsa iyileştirmelerin sürekli ve sistematik yapılması ve alışkanlık haline getirilmesi yöntemidir.
Kaizen prensipleri nelerdir?
Kaizen felsefesinin temel prensipleri Tek ölçü ekonomik çıkar olmamalıdır. Önceliği saptayın. Projeyi kalite, maliyet, dağıtım vs. ilkelerine dayalı olarak yürütün. Doğru çözüm araçlarını kullanın.

6 Sigma sertifikası nasıl alınır?​

Sertifikasyon Koşulları
- Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak “Katılım” sertifikası için aşağıdaki şartlar göz önünde bulundurulur:
- Eğitim günlerine %80 oranında katılım.
- Ödevlerin ve uygulamaların eksiksiz olarak yapılması
- Eğitim sonunda yapılacak sınavdan %70 oranında başarılı olmak.
- Eğitimcinin kanaat notu.

Endüstri mühendisleri hangi eğitimleri almalı?​

Endüstri Mühendislerinin ve Yöneticilerin Alması Gereken Eğitimler / Kurslar
Heijunka nasıl uygulanır?
Heijunka, üretiminizi aldığınız ortalama sipariş hacmine göre seviyelendirmenizi sağlar. Örneğin, ortalama talebiniz haftada 1000 adet ise, ancak sayı güne göre dalgalanıyorsa (örn. Pzt 300; Sal 200; Çar 150; vb.), Üretimi hacme göre ayarlamak için Heijunka’yı uygulamak akıllıca olacaktır.
Kaizenin yedi tane prensibi oldugundan bahsetmistik, bunlardan biri olan PUKÖ döngüsü Kaizen’i (sürekli iyileştirmeyi) sağlamada temel yaklaşımdır. PUKÖ nün açılımı şu şekildedir: sırasıyla, Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al. Bu döngü iyileştirme için gercekleştirilen bir dizi faaliyettir.
Kaizen’in Yedi Temel Prensibi Tek ölçü ekonomik çıkar olmamasıdır. Önceliği saptayın. kalite, maliyet, dağıtım gibi ilkelere dayalı düşünün. Planla, uygula, kontrol et, önlem al (PUKÖ) döngüsünü takip edin.
Kaizen nedir çeşitleri nelerdir?
Kaizen genel olarak; toplam kalite yönetimi, verimlilik, kalite iyileştirme, sıfır hata, ürün geliştirme, grup faaliyetleri, otomasyon ve kalite çemberleri gibi konuları kapsamaktadır. Kaizen proseslerine tüm çalışanlar dahil olacağından dolayı bireysel hareket etmek yerine takım olarak hareket etme bilinci kazandırır.

6 Sigma sertifikası nedir?​

Lean Six Sigma Siyah Kuşak (Hizmet) Sertifika Programı Yalın Altı Sigma Kara Kuşak, proje bazında süreçlerin optimize edilmesinde eksper olan Sürekli İyileştirme uzmanıdır. Yalın Altı Sigma Kara Kuşak kursu, süreç iyileştirme konusunda yoğun istek ve ilgi duyan profesyoneller için uygundur.

6 Sigma Kara Kuşak nasıl olunur?​

Yalın 6 Sigma Kara Kuşak eğitimin en az % 70’inde bulunan ve program sonrasında yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara “BAŞARI SERTİFİKASI” verilir. Aksi durumda “KATILIM SERTİFİKASI” verilir. “6 Sigma Karakuşak Sertifikası”, başarı ile tamamlanmış bir 6 Sigma Projesi’nin sunulması ile verilir.
Bir mühendisler hangi sertifikaları almalı?
Mühendis veya Teknikerlerin Alması Gereken Sertifikalar

Yeni mezun bir mühendis ne yapmalı?​

İşte Wisley’den yeni mezun mühendislere öneriler:
- Akademi mi özel sektör mü?
- Farklı sorunlara hazırlıklı olun.
- Takımda tek olun.
- Elinden gelenin en iyisi nedir?
- Çalıştığınız yeri iyi tanıyın.
- Yeni fikirlere açık olun.
- Dürüstlüğü en başa koyun.
- Akademiyle olan bağınızı sürdürün.

Just In Time sistemi nedir?​

Tam Zamanında Üretim (TZÜ) terimi, Japon TOYOTA firmasının düzgün üretim akışı sağlamak amacıyla geliştirdiği yaklaşıma verilen addır. Bu yaklaşımda amaç, ürün ya da süreçte sürekli iyileştirmeler yapma çabasının yerleştirilmesidir.
Heijunka panosu nedir?
Heijunka panolarında, stok, yatırım maliyetleri, işgücü ve üretim süresi verilerinin bir arada yer aldığı panolardır. Mdf ve manyetik zemin olarak üretilmektedir. Pano yüzeyinde mıknatıs, pvc ceplik ve pleksi ceplik şeklinde ihtiyaca uygun ürünler kullanılabilmektedir.

Geri