- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 256.279
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kahvehanelerde çay nasıl demlenir?
Çaydanlığın alt haznesine tekrar içme suyu doldurun ve ocağın altını açın. Su kaynadığında ocağı kısın ve çayın demlenmesini bekleyin. Bu bekleme süresi en az 15 dakika olmalıdır. Demliğin kapağını açtığınızda çay çökmüşse çayınız demlenmiş demektir.Bir Çaya kaç kaşık çay atılır?
Su kaynadığında çaydanlığın üstüne eğer karışım çay koyuyorsak (seylan çayı ve yerli çay) yaklaşık 7-8 tatlı kaşığı çay ekliyoruz. Eğer yalnızca seylan yani kaçak çay denilen çaydan kullanacaksak 5 çay kaşığı yeterli olacaktır.
4 Adımda çay nasıl demlenir?
Demleme işlemini gerçekleştirmeden önce kazanın iyice temizlenmesi gerekir. Su fokurdadıktan sonra, kazanın ayar düğmesi kapatılmalıdır. Su durulduktan sonra, kazanın içindeki hazneye önce sıcak su, ardından çay ilave edilmelidir. Daha sonra tekrar ısı derecesini açılır ve 20 dakika kadar çayın demlenmesi beklenir.Çayın bulanık olmaması için ne yapmalı?
Musluk suyundaki klor, çayın bulanık olmasına neden olur. Mümkünse doğal kaynak suyu kullanın. Kaynak suyuna ulaşamıyorsanız, hazır içme suyu ya da filtre edilmiş su kullanabilirsiniz. Çayı demlediğiniz suyun daha önce kaynamamış olmasına özen gösterin.
Hazır suyla çay demlenir mi?
Çay mutlaka kaynamamış su ile demlenmelidir. Aşırı kaynayan su çaya döküldüğü zaman; çayın içerisindeki bazı maddeler bakteri oluşmasına sebebiyet verir. Çayın tadını acı yapan da bu bakterilerin üremesidir. Yanlış yapılan bir diğer hata da demliğe su koyduktan sonra üst demliğe de çayı hemen koyulmasıdır.Çayın acı olmaması için ne yapmalı?
– Çayın demlenme süresi de tadını etkileyen faktörlerden biridir. Suyunuz kaynadıktan sonra ocağın altını kısığa alın ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Eğer demlenme süresini çok uzatırsanız, çayın tadı acılaşmaya başlar. – Suyun çok kaynar olması çayın tadını kaçırır.