- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.276
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kahve kavurma profili nedir?
Genel olarak, kahve kavurma işleminde çok sınırlı bir standartlaşma vardır. ( kavurma tipleri, kavurma profilleri) Bir kahve çekirdeğinin kavurma profili, kavurma işleminde sıcaklığın zamana bağlı gösterildiği bir grafiktir.Orta kavrulmuş kahve nasıl olur?
Kahve kavurma dereceleri nasıl sınıflandırılıyor?- Az kavrulmuş: 180–205°C dereceleri arasında kahvenin ilk çatlama sesi duyulduğunda kavrulma işleminin tamamlandığı yöntemdir.
- Orta kavrulmuş: 210 – 220°C dereceleri arasında kendi içinde de farklı derecelerde sınıflandırılan kavurma aralığıdır.
Orta Kavurma 210 – 220°C arası sıcaklıklarda yapılan en popüler kavurma yöntemidir. İkinci çıtırtı sesinden önce sonlandırılır.
En iyi kahve nasıl kavrulur?
Tamburlu makineler ile ısı önce tamburu ısıtır, sonra ısı temas ile metalden kahveye geçer ve kahveyi kavurur. Hava ile yapılan kavurmada ise ısınan hava sürekli kahveyi karıştırır ve ısıtır. Bu yöntem ile kahve çekirdeği ısıyı doğrudan havadan alarak kavrulur.
Orta kavrulmuş Türk kahvesi ile çok kavrulmuş mu?
Kahve de ısı işlemiyle bu değişime uğradığı için lezzetinde bazı değişiklikler yaşanır. Bu nedenle çok koyu kavrulmuş kahve yerine daha az kavrulmuş ve orta kavrulmuş kahveler tercih edilmelidir. Böylece hem flavonoidlerden daha çok yararlanılır hem de lezzet kaybı yaşanmaz.