Kahve bardagi kac ml?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kahve bardağı kaç ml?​

NOT; Verdiğim ölçüler su bardağı 200 ml, çay bardağı 100 ml, türk kahve fincanı ise 70 ml olandan. Yani çoğu kişinin mutfağında kullandığı standart bardaklar.

Klasik çay bardagi kac ml?​

Sıvılarda milimetre ölçümü
1 shot bardağı kaç ml?
Boyutlar
Kupalar kac ml?
Su bardağı olarak tarif edilen mutfak eşyasının sıvı hacmi bakımından büyüklüğü 200 ml kadardır.

Bir çay bardağı veya bardak?​

Bizim mutfakta da çoğunluğu 110 cc olanlardanmış sonradan fark ettim ama resimlerde kullandığım 115 cc olan. En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak. Bu da 85 cc lik bir bardak. Yani çay bardağı eğer küçük diye belirtilmemişse ortadaki kullanılmıştır.

1 çay bardağı un = 50 G.?​

1 çay bardağı un = 70 g. 1 küçük çay bardağı un = 50 g. “””Koyu renk ile tırnak içinde yazdığım bu kısım, buraya sonradan (15.01.2015 tarihinde) eklenmiştir. Bardak ölçüleri yazısını hazırlayalı epey zaman geçti.
Hangi çay bardağı var?
Blogda yayınlanan tariflerde kullandığım bardaklar bunlar. En soldaki bardak 200 cc klasik su bardağı. Ortadaki çay bardağı 115 cc çay bardağı. 110 cc olanları da çok yaygın kullanılıyor. Bizim mutfakta da çoğunluğu 110 cc olanlardanmış sonradan fark ettim ama resimlerde kullandığım 115 cc olan.
Ne kadar cc olan bir bardak var?
Bizim mutfakta da çoğunluğu 110 cc olanlardanmış sonradan fark ettim ama resimlerde kullandığım 115 cc olan. En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak.

Geri