SoruCevap
Yeni Üye
Kahvaltılık Ve Ya Atıştırmalık Aladi (Anneanne Tarifi) İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kahvaltılık Ve Ya Atıştırmalık Aladi (Anneanne Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp, çırpmaya başlıyoruz.
Beyazlaşıncaya kadar çırptığımız bu karışıma kabartma tozu ve yoğurdu da ek ediyoruz.
İyice karıştırdıktan sonra unu eleyerek aktarıyoruz (Az-az ekleyerek karıştırmaya dikkat edin).
Hamur hafif akışkan bir kıvam almadıysa biraz daha un ekleye bilirsiniz.
Hazır olan karışımın üstünü streçleyip 15-20 dakika bekletiyoruz (Bekletmeden direk yapanlar da var ben hafif kabarmasını istediğim için bekletiyorum )
Kızartma tavasına sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Aladileri kızartmak için hazır olan hamurumuzu kaşıkla alıyoruz. Bir kaşık hamurdan bir tane aladi çıkıyor.
Kızarttığımız aladileri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz yağını çeksin diye. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Kahvaltılık Ve Ya Atıştırmalık Aladi (Anneanne Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kahvaltılık Ve Ya Atıştırmalık Aladi (Anneanne Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp, çırpmaya başlıyoruz.
Beyazlaşıncaya kadar çırptığımız bu karışıma kabartma tozu ve yoğurdu da ek ediyoruz.
İyice karıştırdıktan sonra unu eleyerek aktarıyoruz (Az-az ekleyerek karıştırmaya dikkat edin).
Hamur hafif akışkan bir kıvam almadıysa biraz daha un ekleye bilirsiniz.
Hazır olan karışımın üstünü streçleyip 15-20 dakika bekletiyoruz (Bekletmeden direk yapanlar da var ben hafif kabarmasını istediğim için bekletiyorum )
Kızartma tavasına sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Aladileri kızartmak için hazır olan hamurumuzu kaşıkla alıyoruz. Bir kaşık hamurdan bir tane aladi çıkıyor.
Kızarttığımız aladileri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz yağını çeksin diye. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Kahvaltılık Ve Ya Atıştırmalık Aladi (Anneanne Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı