SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu uygun bir kaba alarak çırpın.
Azar azar un ekleyerek güzelce yoğurun kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
Derin bir tavaya biraz bol yağ alarak yeterlice kızdırın.
Hamuru masaya un serperek merdane yardımı ile ne çok ince nede çok kalın olmayacak formda açın.
Bıçak yardımı ile hamura form verin.
Tek tek kızmış yağda düzgünce kızartın.
Havlu kağıt serili servis tabağına alın.
Afiyet olsun
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu uygun bir kaba alarak çırpın.
Azar azar un ekleyerek güzelce yoğurun kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
Derin bir tavaya biraz bol yağ alarak yeterlice kızdırın.
Hamuru masaya un serperek merdane yardımı ile ne çok ince nede çok kalın olmayacak formda açın.
Bıçak yardımı ile hamura form verin.
Tek tek kızmış yağda düzgünce kızartın.
Havlu kağıt serili servis tabağına alın.
Afiyet olsun