Kahvaltılık Domates Kurusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kahvaltılık Domates Kurusu Tanımı İçin Gereçler
10 kg armut domates
1 çay bardağı tuz
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kekik ( göz kararı koydum )
1 su bardağı ceviz (göz kararı koydum )

Kahvaltılık Domates Kurusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle domateslerimizi yıkayıp 4 eşit modüle ayıralım.
Tepsilere yerleştirelim.
Üzerine (her tepsiye ) tuz serpelim.
Suyunu tepsiye bıraksın sonraki gün sofra bezine alalım.
Ben geçen hafta pazar günü yapmıştım. 6 günde kurudu, balkonumun sıcaklığı 40 derece.
Her gün domateslerim küflenmesin diye daima denetim edip, sofra bezini değiştirdim.
Kurumasına yakın delikli pizza tepsilerime aldım.
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine birinci kere denemiş, oldum. Kusursuz bir lezzet domateslerim bugün tam manasıyla kurudular. Çok şükür çürüme yapmadılar.
Kurutma süreci yaptığım balkonun camı daima açık kaldı. Hava alması ve çürümemesi için.
Kuruyan domateslerimin üzerine sıcak su döküp üzerindeki tuzlardan arındırdım.
Sonra suyunu süzdürdüm.
Büyük bir kaba alıp 1, 5 bardak zeytinyağı ekledim harmanladım.
Kekiğini ve cevizini ekleyip tekrar harmanladım.
Cam kaselere doldurdum.
Buzdolabında koruma ettim.
Kusursuz bir lezzet denemenizi öneriyorum. Kahvaltılarınızı süsleyecek eşi gibisi bulunmayan bir tanım. Afiyet olsun

10 kg domatesten 3 tane yarım kilo ve 2 tane 200 grlık kahvaltılık domates kurusu elde ettim
 
Geri
Üst