Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo domates
2,5 kilo kapya/kırmızı biber
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı biber salçası (acı/tatlı isteğe göre)
1 baş sarımsak
1 paket yedi çeşit baharat
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 kase çekilmiş ceviz
Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kapya biberler yıkanıp fırın tepsisine dizilir ve fırında közlenir.
Közlendikten sonra soyulur, olabildiğince çekirdekleri çıkarılır ve robottan geçirilir.
Domatesler de soyulur ve robottan geçirilir.
Derin bir tencereye önce zeytinyağı ve biber salçası alınır.
Salça kavrulduktan sonra domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Domatesler suyunu çektikten sonra közlenmiş biberler eklenir.
Birkaç dk domatesler ve biberler birlikte kaynatılır.
En son rendelenmiş sarımsak, çekilmiş ceviz, yedi çeşit baharat, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır.
Birkaç dk kaynatıldıktan sonra kaynar haldeyken kavanozlara pay edilir.
Kavanozların kapakları iyice kapatılır ve soğuyana kadar ters çevrilmiş halde bekletilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
️not; şeker, tuz, ceviz ve baharatlar damak zevkine göre azaltıp çoğaltılabilir.
️not; küçük kavanozlara pay etmek tüketirken hızlı bozulmasını engelleyecektir.
️ not; yarım kiloluk kavanozlardan 5-6 adet sos elde edilir.
Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo domates
2,5 kilo kapya/kırmızı biber
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı biber salçası (acı/tatlı isteğe göre)
1 baş sarımsak
1 paket yedi çeşit baharat
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 kase çekilmiş ceviz
Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kapya biberler yıkanıp fırın tepsisine dizilir ve fırında közlenir.
Közlendikten sonra soyulur, olabildiğince çekirdekleri çıkarılır ve robottan geçirilir.
Domatesler de soyulur ve robottan geçirilir.
Derin bir tencereye önce zeytinyağı ve biber salçası alınır.
Salça kavrulduktan sonra domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Domatesler suyunu çektikten sonra közlenmiş biberler eklenir.
Birkaç dk domatesler ve biberler birlikte kaynatılır.
En son rendelenmiş sarımsak, çekilmiş ceviz, yedi çeşit baharat, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır.
Birkaç dk kaynatıldıktan sonra kaynar haldeyken kavanozlara pay edilir.
Kavanozların kapakları iyice kapatılır ve soğuyana kadar ters çevrilmiş halde bekletilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
️not; şeker, tuz, ceviz ve baharatlar damak zevkine göre azaltıp çoğaltılabilir.
️not; küçük kavanozlara pay etmek tüketirken hızlı bozulmasını engelleyecektir.
️ not; yarım kiloluk kavanozlardan 5-6 adet sos elde edilir.
Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı