SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı İçin Malzemeler
6 tane tavuk incik
500 gram mantar beyaz kültür mantar
2 tane kırmızı kapya biber
2 tane orta uzunluk havuç
1 tane orta uzunluk soğan
1 tane orta uzunluk patates
3 diş sarımsak doğranmış
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlılı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 kase kare kesilmiş kaşar peyniri
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle inciklerimizi yıkayın kurulayın.
1 tatlı kaşığı tuz, köri ,1 tatlı kaşığı kırmızı biber,bir çay kaşığı kekik ekleyin elinizle karıştırın.
Soslayın tavayı ocağa alın.
Üzerine sıvı yağı ek edin, ısınınca içine incikleri ek edin kısık ateşte 5 dakika gerili önlü mühürleyi, bir tabağa alın.Kenarda dursun .
Bütün zerzevatları yıkayın ,kurulayın.
Hepsini birebir büyüklükte biraz iri olacak formda doğrayın.
Yağlı tavanın içine atın, harlı ateşte 5 dakika soteleyin.
Üzerine tuzunu, baharatını, salçayı ek edin karıştın.
Ocaktan alın yağlı kağıtla alufolyeyeyi tıpkı büyüklükte kare kesin.
Yağlı kağıdın ortasına bir tane kaşar koyun ,üzerine eşit ölçüde zerzevattan ek edin.
Ortasına inciği yerleştirin ,kenarlarını üst yanlışsız çekerek kapatın ,resimde gördüğünüz üzere hepsini bu türlü yapın.
Tepsiye dizin, tepsinin içine 1,5 su bardağı ılık su ek edin .
Önceden ısıttığınız 240 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın .
45-50 dakika pişiyor çatalla tavuğu denetim edin yumuşamışsa fırını kapatın, sıcak servis yapın pilavla servis yapın afiyet olsun.
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 tane tavuk incik
500 gram mantar beyaz kültür mantar
2 tane kırmızı kapya biber
2 tane orta uzunluk havuç
1 tane orta uzunluk soğan
1 tane orta uzunluk patates
3 diş sarımsak doğranmış
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlılı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 kase kare kesilmiş kaşar peyniri
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle inciklerimizi yıkayın kurulayın.
1 tatlı kaşığı tuz, köri ,1 tatlı kaşığı kırmızı biber,bir çay kaşığı kekik ekleyin elinizle karıştırın.
Soslayın tavayı ocağa alın.
Üzerine sıvı yağı ek edin, ısınınca içine incikleri ek edin kısık ateşte 5 dakika gerili önlü mühürleyi, bir tabağa alın.Kenarda dursun .
Bütün zerzevatları yıkayın ,kurulayın.
Hepsini birebir büyüklükte biraz iri olacak formda doğrayın.
Yağlı tavanın içine atın, harlı ateşte 5 dakika soteleyin.
Üzerine tuzunu, baharatını, salçayı ek edin karıştın.
Ocaktan alın yağlı kağıtla alufolyeyeyi tıpkı büyüklükte kare kesin.
Yağlı kağıdın ortasına bir tane kaşar koyun ,üzerine eşit ölçüde zerzevattan ek edin.
Ortasına inciği yerleştirin ,kenarlarını üst yanlışsız çekerek kapatın ,resimde gördüğünüz üzere hepsini bu türlü yapın.
Tepsiye dizin, tepsinin içine 1,5 su bardağı ılık su ek edin .
Önceden ısıttığınız 240 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın .
45-50 dakika pişiyor çatalla tavuğu denetim edin yumuşamışsa fırını kapatın, sıcak servis yapın pilavla servis yapın afiyet olsun.
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı