Kafkas Çöreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kafkas Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket maya
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Baharatları;
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tarçın
Ben 1 tutam karanfil toz olarak ve 1 tutam da yenibahar ekledim olmasa da olur
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam

Kafkas Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ön mayalama için maya,şeker ve ılık suyun 1 çay bardağı 5 dakika karıştırılarak kenara alınır. (maya biraz kabaracak. )
Sonra kalan malzemeler eklenir undan sonra baharatları ve tuzu eklenir.
1 saat mayalanmaya bırakılır.
Sonra hamur bi tur daha yoğurulur ve bezelere ayrılır.
Bezeler tepsiye dizilir,tepsi mayalaması için üzeri örtülerek beklenir.
Hamurlar kabardıktan sonra yumurta sarısı sürülür bıçakla çok da derin olmayan çizikler atılır.
Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarana kadar pişirilir ve afiyetle yenir. Mis kokusu da bütün evi sarar. Bi çay ohh miss
Kafkas Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst