Kafirlere itaat edilmez hakkında ayetler

zeberus

Yeni Üye
Kafirlere itaat edilmez hakkında ayetler

Ey iman edenler! Eğer kâfirlere uyarsanız, gerisin geriye doğru (eski dininize) döndürürler de, hüsrana uğrayanların durumuna düşersiniz
Âli İmrân : 149

Sabah akşam Rablerine, O'nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte candan sebat et Dünya hayatının süsünü içinden gelerek gözlerini onlardan çevirme Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız, fena arzularına uymuş ve işi gücü aşırılık olan kimseye boyun eğme
Kehf : 28

(Lakin evrensel uyarıcılık görevini sana verdik) O halde, kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur'an ile) onlara aleyhinde olanca gücünle büyük bir savaş ver!
Furkân : 52

Sen, bu Kitab'ın sana vahyolunacağını ummuyordun (Bu) ama Rabbinden bir rahmet (olarak gelmiş) tir O halde sakın kâfirlere arka çıkma!
Kasas : 86

Ey Peygamber! Allah'tan kork, kâfirlere ve münafıklara boyun eğme Kesinlikle Allah her şeyi bilmekte ve yerli yerince yapmaktadır
Ahzâb : 1

Allah'a güven Vekîl olarak Allah yeter
Ahzâb : 3

Kâfirlere ve münafıklara boyun eğme Onların eziyetlerine aldırma Allah'a güvenip dayan, vekîl ve yardım olarak Allah yeter
Ahzâb : 48

İşte onun için sen (tevhide) dâvet et ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol Onların heveslerine intibak ve de fakat: Ben Allah'ın indirdiği Kitab'a inandım ve aranızda adaleti gerçekleştirmekle emrolundum Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir Bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz de sizedir Aramızda tartışılabilecek bir konu yoktur Allah hepimizi bir araya toplar, dönüş de O'nadır
Şûrâ : 15

Bundan Böyle Rabbinin hükmüne (boyun eğip) sabret; onlardan hiçbir günahkâra, yahut hiçbir nanköre boyun eğme
İnsân : 24

Hayır, hayır! Eğer vazgeçmezse, derhal onu alnından (perçeminden), o palavracı, günahkâr alından (perçemden) yakalarız (cehenneme atarız) O, derhal gidip meclisini (kendi taraftarlarını) çağırsın Biz de zebânîleri çağıracağız Hayır! Ona uyarlama! Allah'a secde et ve (sadece O'na) yaklaş!
Alak : 19 *

Geri